Beyoğlu'nda Cumhuriyet'in 99. yılı "Fener Alayı Yürüyüşü"yle kutlandı - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda Cumhuriyet'in 99. yılı "Fener Alayı Yürüyüşü"yle kutlandı

Beyoğlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Odakule'den Galata Kule Meydanı'na Fener Alayı Yürüyüşü düzenledi.

27.10.2022 23:03  Güncelleme: 23:22

Beyoğlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Odakule'den Galata Kule Meydanı'na Fener Alayı Yürüyüşü düzenledi.

Tepebaşı Odakule'den başlayan yürüyüşte, katılımcılar bando takımı eşliğinde, meşaleleri ve Türk bayraklarıyla Büyük Hendek Caddesi'nden geçerek Galata Kule Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte milli sporcular, gaziler, dini cemaat liderleri, bölge esnafı ve STK temsilcileri başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanlar katıldı.

Dev Türk bayraklarıyla donatılan Büyük Hendek Caddesi'nde basına konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, heyecanlı ve coşkulu olduklarını söyledi. Yıldız, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz'in 99. yılında 100. yıla emin adımlarla gidiyoruz. Büyük bir coşkuyla Beyoğlu'nda Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bu yıl hep birlikte Beyoğlu'nda Türkü, Kürdü, Çerkezi, Romanı, Boşnak'ı Alevisi, Sünnüsü, Hristiyanı, Musevisiyle bu toprağın çocuklarıyız, bu vatanın evlatlarıyız' diyoruz. Hep birlikte büyük bir Cumhuriyet coşkusunu yaşıyoruz. 'Cumhuriyet hepimizin' diyoruz. Beyoğlu bütün renkleri şu anda burada. Tam 19.23'te Cumhuriyetimiz'in kurulduğu tarihte Cumhuriyetin emin adımlarla kurulma sürecinin başladığı Beyoğlu'ndan bu yürüyüş başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk buradan başlattı İstiklal mücadelesini. Yine İstiklalimizin hikayesinin adı, İstiklal Caddesi bugün ismini buradan alıyor. Biz bu ruhu taşıyoruz."

Bugün tarihi Galata Kulesi'nin bulunduğu Caddede Türk bayraklarıyla donatıldığına dikkati çeken Yıldız, yarın da İstiklal Caddesi'ni 30 Ağustos'ta olduğu gibi Türk bayraklarıyla donatıp orada o heyecanı hep birlikte yaşayacaklarını söyledi. Bugün Cumhuriyet konseri de olacağını dile getiren Yıldız, Beyoğlu'nda açılacak resim sergileri olacağını ve 29 Ekim'de de aynı şekilde İstiklal Caddesi'nde 'Cumhuriyetimizi ilan ediyoruz' gazetesini dağıtacaklarını vurguladı. Yıldız, "Yarın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyaya Türkiye yüzyılının manifestosunu ilan edecek. Bizler de Cumhuriyet Bayramı'nda bizzat sokaklarda dolaşmak suretiyle vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik edip bayramlaşacağız. Cumhuriyet bir coşku ve heyecandır. Bu milletimizin hep birlikte bu coşkuya sahip çıktığını görüyoruz. Coşkulu Cumhuriyet Bayramını milletimizin kutluyorum. 100. yılında görüşmek dileğiyle milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.

Fener alayı yürüyüşünün bittiği Galata Kule Meydanı'nda Madrigal Müzik Grubu konser verdi. Konsere vatandaşların katılımı yoğun oldu.

Beyoğlu\'nda Cumhuriyet\'in 99. yılı "Fener Alayı Yürüyüşü"yle kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda Cumhuriyet'in 99. yılı 'Fener Alayı Yürüyüşü'yle kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement