Bıçaklanarak Öldürülen Arkadaşları İçin Basın Açıklaması Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Bıçaklanarak Öldürülen Arkadaşları İçin Basın Açıklaması Yaptılar

Bıçaklanarak Öldürülen Arkadaşları İçin Basın Açıklaması Yaptılar

19 yaşındaki Ferman Karahan için, bugün arkadaşları ve bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi basın açıklaması yaptı.

15.06.2011 19:00

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dershane öğrencileriyle bir grup genç arasında kızlara laf atma yüzünden çıkan kavgada bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede ölen 19 yaşındaki Ferman Karahan için, bugün arkadaşları ve bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi basın açıklaması yaptı. Dershane arkadaşları, basın açıklamasının ardından Karahan'ın sırasına çiçek bıraktı.

Olay, 4 gün önce Yükseova'nın Aşağı Ölçek köyü yakınında bulunan piknik alanında meydana geldi. Ferman Karahan kız arkadaşlarının da aralarında bulunduğu bir grup dershane öğrencisi ile birlikte pikniğe gitti. Piknik yaptıkları sırada yanlarında bulunan başka bir gruptan bazı kişiler kız arkadaşlarına laf atılınca, başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçak kullanılan kavgada, Karahan, karın boşluğu ve göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Saldırıda bulunanlar olay yerinden kaçarken, arkadaşları ve piknik alanında bulunan bazı vatandaşlar tarafından Ferman Karahan Yüksekova, ardından da Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Karahan, kurtarılamayarak aynı günün akşam saatlerinden hayatını kaybetti.

Kaçanların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Ferman Karahan ise 12 Haziran akşamı, İlçenin Karabey Köyü'nde toprağa verildi.

Karahan için bugün de basın açıklaması yapılarak olay kınandı. Yüksekova Dershanesi önünde yapılan basın açıklamasına, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Avukatlar, Öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Basın Açıklaması sırasında arkadaşları 'Yüksekova gençliğine sahip çık', 'Ölmek hak, öldürülmek haksızlık, kahrolsun cehalet', 'Eğlenceye gitti cenazesi geldi', 'Arkadaşımızı Katledenler Hesap versin, tertemiz hayalleri vardı' pankartları taşıdı.

Basın metni isi dershane öğrencisi Salih Çobanoğlu okudu. Öğrenci olan Çobanoğlu, arkadaşlarını öldüren kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Açıklamanın ardından arkadaşları ve öğretmenleri, hayatını kaybeden Ferman Karahan'ın dershanedeki sırasına çiçek bıraktı.

-Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bıçaklanarak Öldürülen Arkadaşları İçin Basın Açıklaması Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement