Bingöl-Demirtaş: Ak Parti Direnme Değil, Dilenme Kültüründen Geliyor Bdp Lideri, Bingöl'de Gece Yarısı Mitinginde 20 Bin Kişiye Hitap Etti: 1) - Son Dakika
Güncel

Bingöl-Demirtaş: Ak Parti Direnme Değil, Dilenme Kültüründen Geliyor Bdp Lideri, Bingöl'de Gece Yarısı Mitinginde 20 Bin Kişiye Hitap Etti: 1)

Bingöl-Demirtaş: Ak Parti Direnme Değil, Dilenme Kültüründen Geliyor
Bdp Lideri, Bingöl\'de Gece Yarısı Mitinginde 20 Bin Kişiye Hitap Etti:
1)

Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin Referandum Mitinglerinin Startını Verdiği Bingöl'de Gece Yarısı Başbakan Erdoğan ve Hükümete Yüklendi. AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Boyunca Gelmiş Geçmiş En Riyakar, İki Yüzlü ve Yalancı Hükümet Olduğunu İddia Eden Demirtaş, "başbakan'ın 'kürt Yok' Dediği Günlerde Bu Halk Direniyordu. Ama Nerede Bunlarda Deriniş Kültürü. Bunlar Dilenme Kültüründen Geliyor" Dedi.

08.09.2010 12:19

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin referandum mitinglerinin startını verdiği Bingöl'de gece yarısı Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca gelmiş geçmiş en riyakar, iki yüzlü ve yalancı hükümet olduğunu iddia eden Demirtaş, "Başbakan'ın 'Kürt yok' dediği günlerde bu halk direniyordu. Ama nerede bunlarda deriniş kültürü. Bunlar dilenme kültüründen geliyor" dedi.

BDP, referandum mitinglerinin finalini Başbakan Erdoğan'ın referandum mitinglerinin startını verdiği Bingöl'de gerçekleştirdi. Genç Caddesi, üzerinde dün gece yarısı düzenlenen mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gülten Kışanak, milletvekilleri, BDP'li belediye başkanları ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Mitinge katılanların platformdan çalınan müzikler eşliğinde PKK ve Abdullah Öcalan sloganları atması üzerine, BDP'li bir yönetici, "Kürtler herkesten daha Müslümandır. Şu anda teravih namazında olan halkımıza saygı göstermeliyiz. Onlar bizim özgürlüğümüz için de dua ediyor" diyerek müdahale etti.

KIŞANAK: ÇİFTE BAYRAMA İHTİYACIMIZ VAR

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, bayramın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dilediğini belirterek, "Bizim de bu bayramı çifte bayram yapmaya ihtiyacımız var. 12 Eylül günü sandıklar Ankara'ya boş gittiğinde, güçlü bir boykot iradesi çıktığında, çifte bayramı kutlayacağız" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Başbakan Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendiği konuşmasının başında, "Ben daha önce de demiştim Zazalar acelecidir. Rekoru erken kırarlar. Başbakan 12 Eylül günü Bingöl'den rekor bekliyordu ama Bingöl acele etti. Bingöl bu gece rekor kırdı. Tarihinin en görkemli mitingi ile rekoru kırdı. Al Başbakan, al sana rekor. Bingöl, Başbakan'ı ömründe bir defa anladı. O da yanlış anladı. Boykot rekoru kırıyor. Duy sayın Başbakan" diye konuştu

'KENAN EVREN ANAYASASINA EN FAZLA HAYIR DİYEN İL'

Son mitinglerinin Bingöl'de yapmalarının nedenin Başbakan Erdoğan'ın miting startını Bingöl'den vermiş olmasını gösteren Demirtaş şöyle devem etti:

"Bingöl, 12 Eylül'de darbe anayasası faşizmin kol gezdiği günlerde rekor kırmıştı, doğru. İşte o Bingöl bu Bingöl'dür. 12 Eylül, Kenan Evren faşizmine direnen Bingöl, bu Bingöl işte. İşte Türkiye rekor kıran en fazla 'hayır' diyen, darbeye teslim olmayan, olmadık diyen Bingöl bu Bingöl'dür. Başbakan, faşizme karşı nasıl direnilir ömründe bir tek dakika bunu yasamadı. Bir tek saniye direnmedi. Darbeye karşı nasıl direnilir bunu öğrenmedi. Ama 12 Eylül sabahı inşallah bunu da öğrenir. Direniş nedir, nasıl öğrenilir, Başbakan boş sandıkları görünce öğrenecek. Başbakan ve onun yandaşları, ömrü hayatlarında bir kez defa baskıya karşı direnmediler. O darbe günlerinde, Kenan Evren'in meydanları, zindanları işkencehanelere çevirdiği günlerde direnenler var. Bingöl faşizme nasıl direnilir iyi biliyor. Darbeye teslim olmuş bir başbakanın, direnişi anlatmaya hakkı yoktur. Başbakan Bingöl'e ancak direnişi dinlemeye ve öğrenmeye gelebilir."

'RİYAKAR, İKİYÜZLÜ, YALANCI'

Demirtaş, AK Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca gelmiş geçmiş en riyakar, iki yüzlü ve yalancı hükümeti olduğunu iddia etti. Başbakanın yalan rüzgarlarını Bingöl'dan başlattığını ileri süren Demirtaş şunları söyledi:

"Sizleri 5 aydır medyanın ve devletin bütün gücünü arkasına alıp kandırmak istiyorlar. BDP yeni bir anayasayı 'gel birlikte yapalım' diyen partidir. Ama Başbakan'ın yeni bir anayasaya da, bu halkın taleplerini dinlemeye de niyeti yok. Bingöl'e gelip utanmadan 'BDP bizim uzattığımız eli tutmadı' dediler. 'Gün gelir devran döner meydanlara ineriz' dedik. 'Senin arkanda halk yok, sandıkları boş teslim eder' dedik inanmadı. Bakın işte ne oldu. Başbakanın Kürt yok dediği günlerde bu halk direniyordu. Ama nerede bunlarda direniş kültürü. Bunlar dilenme kültüründen geliyor."

'APE MUSA DA, ŞİİR YÜZÜNDEN İDAMLA YARGILANDI'

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmaya da tepki gösteren Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan 'O duvarların dili olsa da konussa' dedi. O cezaevinin duvarlarının arkasında Fırat Anlı, Hatip Dicle var. Kenan Evren'den beri boş bırakmadınız. Ama biz sandıkları boş bırakacağız. Tayyip Erdoğan, Ape Musa'nın kim olduğunu bile bilmiyor. Biz diyor 'rahmetli Menderes'ten geliyoruz.' Bakın Başbakanın kökü neler yapmış; Ape Musa genç bir delikanlıyken, sadece Kürtçe şiir yazdığı için, gazete çıkardığı için 50 Kürt aydınıyla birlikte tutuklandı. İdam cezasıyla yargılandı. O dönem Menderes Başbakan, Celal Bayar Cumhurbaşkanı. Şimdi Başbakan hem Ape Musa'yı, hem de Menderes'i savunuyor. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır. Eğer CHP Dersim'i bombaladıysa, sizin zihniyetiniz de bir tek şiire tahammül edemedi. Ha sen, ha Kılıçdaroğlu. Bizim açımızdan birbirinizden farkınız yok. İkinizi de tanımıyoruz. Kenan Evren'i de üzerine koyuyoruz, boykot ediyoruz. İşkenceci Esat Oktay Yılıdıran ismi şimdi nerede biliyor musunuz? İstanbul'un AKP'li Fatih Belediyesi heykelini dikmiş. İşte bu zihniyet şimdi Kürtleri kandırmak için Diyarbakır zindanlarını anlatıyor. Yemezler, geçti o günler. Buradan çıkacak her boş sandık Bingöl özgürlüğü demektir. 80 yıldır çekiyor 8 saniye daha tahammülü kalmadı."

'ÖZERKLİK İSTİYORUZ'

Demokratik özerklik tartışmalarına da değinen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

"Bingöl artık "kendi coğrafyamızda kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Demokratik özerklik istiyoruz' diyor. Buralarda bölge meclisleri olsa, Bingöl'de işsizlik nasıl çözülecek. Bölge meclisleri bunlarla uğraşacak. Bingöl Zazaca eğitim mi istiyor, bölge meclisleri bunları çözecek. Kendisinden en yakın meclisten hesap da soracak. Demokratik özerklik bu halkın kendini yerelde yönetmesidir. 'BDP herkesi tehdit ediyor' diyor. Be ey vicdansız, devletin bütün parasını pulunu meydanlara döktün. Valileri, kaymakamları il ilçe başkanları gibi çalıştırdın. Bütün mitinglerinde halkı tehdit ettin. Kendi halkının öz gücüyle miting yapan BDP'yi suçladın. Sandık meydana kurulmaz mı?. Paranın satın alamayacağı şeylerin olduğunu göstereceğiz. Boykot artık bizim için onur mücadelesidir. Herkes canla başla sandıkların boş çıkması için çalışmalıdır. Ne 'evet'ten, ne 'hayır'dan, bize hayır gelmeyeceğini anlamaladır halkımız. Boykotun arkasında tek yürek olmalıdır."

"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl-Demirtaş: Ak Parti Direnme Değil, Dilenme Kültüründen Geliyor Bdp Lideri, Bingöl'de Gece Yarısı Mitinginde 20 Bin Kişiye Hitap Etti: 1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement