Binlerce Çocuk İftar Sofrasında Gazze İçin Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Binlerce Çocuk İftar Sofrasında Gazze İçin Dua Etti

Binlerce Çocuk İftar Sofrasında Gazze İçin Dua Etti

Küçükçekmece Belediyesi, çocuklara özel kurduğu iftar sofrasında yaklaşık 5 bin çocuğu ağırladı.

19.07.2014 23:07

Küçükçekmece Belediyesi, çocuklara özel kurduğu iftar sofrasında yaklaşık 5 bin çocuğu ağırladı. İftarın ardından çocuklar, Gazze'de hayatını kaybeden, öksüz ve yetim akranları için dua ettiler.

Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu bahçesinde binlerce çocuk birlikte iftar yaparak, dualarla Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çektiler. Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren 8 bilgi evinden 5 bin çocuk için geleneksel Ramazan eğlencesi düzenlendi. Minikler bir yandan okunan ilahilere eşlik ederken diğer yandan meddah tarafından anlatılan hikayeleri dinledi.

İftar öncesinde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz Ramazan'ı çocuklarla birlikte yaşamak istediklerini belirterek Ramazan'ın bereketini çocukların masumiyetiyle birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Karadeniz, "Gerçekten onların hafızalarında Ramazan'a dair izler olsun istiyoruz. Çocuklarımız gördüğünüz gibi çok mutlular. Ama maalesef dünyadaki çocuklar buradaki çocuklar gibi mutlu değil. Şu anda Gazze'de, Filistin'de binlerce çocuğumuz mağdur, bazıları katledildi. Tüm dünyada insanların, çocukların acı çekmemesi için bugün buradaki çocuklarımızın masum dualarından istifade etmek istiyoruz" dedi.

Gazze'ye yapılan saldırılarda özellikle küçük çocukların ölmesinden büyük üzüntü duyan minikler, Gazze için dua edeceklerini söylediler.

Hafız Ahmet Yıldırım önderliğinde 5 bin çocuk hep birlikte dua etti. Ardından 11 yaşındaki Binali Er ezan okurken, çocuklar da hep birlikte iftar yaptı.

İftar yemeğinin ardından çocuklar Hacivat Karagöz gösterisiyle unutulmaz bir akşam geçirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Binlerce Çocuk İftar Sofrasında Gazze İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement