Bir Günlüğüne Çakı Gibi Asker Oldular - Son Dakika
Güncel

Bir Günlüğüne Çakı Gibi Asker Oldular

Bir Günlüğüne Çakı Gibi Asker Oldular

Konya'nın Akşehir ilçesindeki 31.İkmal Merkez Komutanlığı Şehit Onbaşı Şükrü Yıldız Kışlası'nda engelli vatandaşlar için temsili askerlik töreni düzenlendi.20 engelli gencin bir günlüğüne de olsa asker olduğu törene Akşehir Kaymakamı Ahmet...

10.05.2012 16:23

Konya'nın Akşehir ilçesindeki 31. İkmal Merkez Komutanlığı Şehit Onbaşı Şükrü Yıldız Kışlası'nda engelli vatandaşlar için temsili askerlik töreni düzenlendi. 20 engelli gencin bir günlüğüne de olsa asker olduğu törene Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı'nın gözyaşları damgasını vurdu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliklerde engelli vatandaşların bir gün süreyle askerlik hizmetini yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla Akşehir'deki 31. İkmal Merkez Komutanlığı Şehit Onbaşı Şükrü Yıldız Kışlası'nda bir tören düzenlendi. Törene, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Ata Akman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ata Akman ile özürlü gençlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından özürlü gençler ellerini silah ve bayrağa koyarak İkmal Yüzbaşı Meral Koşay eşliğinde yemin etti. Büyük alkış alan yemin töreninin ardından bir konuşma yapan İkmal Yüzbaşı M. Oğuz Türkoğlu, askerlik yeminin ve askerliğin önemine dikkat çekti.

Ant içen özürlü gençler adına bir konuşma yapan İkmal Er Mehmet Bayramlı ise böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyelerine ve ailelere teşekkür etti. Er Bayramlı, "Biraz önce biz engelliler olarak, yemin ettiğimiz ve karşınızda gururla dimdik duran bu Mehmetçikler; sizlerin şefkati ve asker ocağının kendisine özgü sıcak ortamında kısa süreli de olsa kutsal askerlik görevini yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yemin eden 20 özürlü gence protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Terhis belgeleri verilirken İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaymakam Ahmet Katırcı'nın özürlü oğlu Kürşat Katırcı'ya da Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre tarafından terhis belgesi verildi. Albay İmre, "Kürşat'a 2 yıl önce babasının makamında nöbet görevi vermiştik. Kendisi orada 2 yıldır nöbet tutuyordu. Artık kendisine terhis belgesi veriyoruz" diyerek espri yaptı.

Törenin ardından kışla bahçesindeki silah sergisi gezilerek aileler ve özürlü askerler silahlarla fotoğraf çektirdi. Tören verilen yemek programı ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Günlüğüne Çakı Gibi Asker Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement