"Bir Kenan Evren Bir de Başbakan" - Son Dakika
Güncel

"Bir Kenan Evren Bir de Başbakan"

"Bir Kenan Evren Bir de Başbakan"

Türkiye'de İki Kişinin Tartışmaktan Korktuğunu Söyleyen Kılıçdaroğlu, Düelloda Israrlı.

28.08.2010 20:46  Güncelleme: 02:09

Türkiye'de iki kişinin tartışmaktan korktuğunu, bunların Kenan Evren ve Başbakan Erdoğan olduğunu söyleyen CHP lideri, televizyonda tartışma çağrısını da yineledi ve 'cesaret edemez' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenledi.

Kürsiye kasket takarak çıkan ve konuşmasına, Rize'deki sel felaketinde hayatına kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başlayan KılıçdaroğluN'un hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı.

Başbakan'ın, kendilerini kürsülerde hiç Anayasa değişikliğinden bahsetmemekle suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan kendine güveniyorsan, adam gibi adamsan çıkarsın karşıma tartışırsın. Millet ne olduğunu anlar. Bir Başbakan tartışmaktan korkmaz. Bu Türkiye'de iki kişi tartışmaktan korktu. Birincisi Kenan Evren, ikincisi Recep Tayyip Erdoğan. Recep Bey benimle televizyona çıkmaya cesaret edemez'' dedi..

CHP liderinin Kayseri'deki konuşmasının satır başları şöyle:

"...Her Kayserili hayırseverdir. Hayırsever olduğu için de halka karşı olan bu Anayasa'ya 'hayır' diyecektir. Bunlar eskiden nefes alırken bile 'hayırlara vesile olsun' derlerdi. Şimdi hayırı ağızlarına bile alamıyorlar. Hayırsız oldukları için bunlara 'hayır' diyeceğiz.

"VATANDAŞ CAN, O İKTİDAR DERDİNDE"

...Sayın Başbakan sitemden hoşlanmaz, vatandaşın derdini dinlemekten itirazdan da hoşlanmaz. Geçen Kayseri'ye geldi. Bir vatandaş not veriyor kendisine, 'Biz can derdindeyiz' diyor. Sen nerede can derdindesin? Can derdinde olan vatandaş. Başbakan'ın can derdi başka, zemini kayıyor, iktidarı kaybedecek. Vatandaş can, o iktidar derdinde. O Türkiye'nin sorunlarına değil, rantına talip oldu. Rant gidecek halkın iktidarı gelecek.

Başbakan'ın can derdi başka, zemini kayıyor, iktidarı kaybedecek. Vatandaş can, o iktidar derdinde. O, Türkiye'nin sorunlarına değil, rantına talip oldu. Rant gidecek halkın iktidarı gelecek.

Sayın Başbakan'ın bir isteğini yerine getirelim. 12 Eylül'de anamızı, kardeşimizi, eşimizi alıp sandığa gidelim. Dilini tutamayan, vatandaşa hakaret eden Recep Bey'e dersini verelim.

"BRÜKSEL'DE DE ANLATACAĞIM"

Ayın 20'sinde Brüksel'e gideceğim. Recep Bey'i orada da anlatacağım. Recep Bey'in eline pergel, cetvel alıp milletin boyunu ölçmeye çalıştığını anlatacağım.

Anayasa değişikliğinde dokunulmazlıklar yok... Recep Bey dokunulmazlıkları kaldırmaya cesaret edemez. Çünkü Recep Bey'in yolsuzlukları var. Onun boyu dosyaları kadar. Dosyaları da ölçsün, boyunu da ölçsün.

Yargının kantarı bozulursa o kantar gelir bir gün seni de tartar Recep Bey, bunu unutma.

"ADAM GİBİ ADAMSAN..."

Başbakan Kayseri mitinginde 'Bunlar yoksulluğu açlığı bilmiyor' demiş. Tabii kendisi unuttu yoksulluğu. Ayda 10 bin liraya geçinemiyormuş. Sen taksi parası vermezsin, dolmuş parası vermezsin. '10 bin lira ile geçinemiyorum' diyen adam, yoksulluk edebiyatı yapmaz. Adam gibi adamsan yoksulluğu bitirirsin...

... Anayasa'ya 'hayır' derseniz vatan kurtulur, 'evet' derseniz Recep Bey kurtulur. Size söz, halkın iktidarında daha demokratik bir Anayasa yapacağız..."

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 'Bir Kenan Evren Bir de Başbakan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement