Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan detay görüntüler Ahmet Demirtaş'ın konuşması "Birey ve aileler için afet bilinci 1 eğitmen eğitimi" Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

14.03.2016 14:01

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan detay görüntüler

Ahmet Demirtaş'ın konuşması "Birey ve aileler için afet bilinci 1 eğitmen eğitimi" Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Kemer'de bir otelde düzenlenen eğitime yaklaşık 300 kişi katılıyor. Eğitimde afetlerle mücadelede temel bilgiler, afet bilinci, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliği, aile afet planı, afetler sonrası temel ihtiyaçlar, afetler sonrası riskler, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Tanıtımı, afet sonrası toplanma ve buluşma yerleri gibi konular tartışılacak.

Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) Müdürü Ahmet Demirtaş, eğitimin açılışında dün Ankara'da yaşanan terör olayını kınayarak başladığı konuşmasında, Türkiye'de her yıl çok sayıda farklı türlerde afetler yaşandığını söyledi.

Afetler sonrasında devletin vatandaşların yaralarını sarmak için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini belirten Demirtaş, afetlerden en az zararla çıkmanın en etkili yolunun eğitim olduğunu bildirdi.

Demirtaş, AFAD'ın misyonunu "Afetlere dirençli toplum oluşturmak" olarak benimsediğini ifade ederek, belirledikleri misyon çerçevesinde "Beklenmeyene hazırlıklıyız" sloganını lanse ettiklerini kaydetti.

AFAD olarak, afet zararlarını azaltmayı, önlemlerini almayı ve etkilerini azaltmayı amaçladıklarını anlatan Demirtaş, "Türkiye, çağın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak yeni bir eğitim seferberliği başlattı. Bu anlamda önemli mesafeler kat edildi. "Afete hazır Türkiye" sloganı ile 2012'de temelleri atılan ve 2013'de hayata geçirilen "Afete hazır Türkiye bilinçlendirme ve eğitim seferberliği" ile toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

"Afete hazır Türkiye" projesinin "Afete hazır aile", "Afete hazır okul", "Afete hazır iş yeri" ve "Afete hazır gönüllü gençler" olmak üzere dört kampanya altında yürütüldüğüne değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Kampanyalardaki çözüm ortaklarımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile 2013'den bu yana halk eğitim merkezlerinde görev yapan 877 öğretmene yönelik "Birey ve aileler için afet bilinci 1 eğitmen eğitimi" düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 81 il ve 950 ilçeden bin 250 milli eğitim müdürlüğü personeline yönelik Antalya'da "Okul afet ve acil durum planları hazırlama eğitimi" verildi. 81 ilde belirlenen 2 bin 348 öğretmene de çeşitli zamanlarda "Okul afet bilinci eğitmen eğitimi" verildi. Proje kapsamında ülke genelinde bugüne kadar 5 milyondan fazla kişiye ulaşılmıştır."

Konuşmaların ardından AFAD'ın yaptığı çalışmalar ve 2011 Ekim ayında Van'da yaşanan depremdeki faaliyetleri anlatan sunum gerçekleştirildi.

Eğitim, 18 Mart Cuma günü sona erecek.

Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement