Yaban hayvanlarına yem verildi - Son Dakika
Güncel

Yaban hayvanlarına yem verildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaban hayvanları için Nemrut Kalderası ve Nemrut Krater Gölü çevresine yem bırakıldı.

22.10.2022 17:15  Güncelleme: 20:31

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaban hayvanları için Nemrut Kalderası ve Nemrut Krater Gölü çevresine yem bırakıldı.

Tatvan Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bitlis Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, kış şartlarından dolayı yiyecek bulamayan hayvanlar için Nemrut Kalderası ve Nemrut Krater Gölü çevresine yaklaşık bir ton yiyecek ve yem konuldu.

Tatvan Belediyesinde görevli veteriner hekim Sefer Durmuş, çalışmaların belirli aralıklarla farklı bölgelerde devam ettiğini söyledi.

Dünyanın ikinci en büyük krater gölü çevresinde yaban hayvanlarını besleme çalışması yürüttüklerini kaydeden Durmuş, aynı zamanda düzenli aralıklarla ilçe merkezindeki sahipsiz hayvanlar için belirlenen alanlara mama bıraktıklarını aktardı.

AKUT Bitlis Temsilcisi Fevzi Epözdemir ise "Gönüllülerimiz ve Tatvan Belediyesi bünyesindeki arkadaşlarımızla yaban hayvanları için burada doğaya yem bırakıyoruz. Nemrut Krater Gölü çevresinde belirlediğimiz noktalara bir ton civarında yem bıraktık. Burası Türkiye'nin en çok kar alan bölgelerinden biri. Havalar soğudu ve yağışlar başladı. Bu nedenle çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmamız farklı bölgelerde aralıklarla devam edecek." diye konuştu.

Yaban hayvanlarına yem verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaban hayvanlarına yem verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement