Bitlis'teki Nevruz Kutlamalarında Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'teki Nevruz Kutlamalarında Olaylar Çıktı

Bitlis\'teki Nevruz Kutlamalarında Olaylar Çıktı

Bitlis'te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı.

20.03.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı.

Nur Caddesi'ndeki parti binasının önünde toplanan partililer, ana caddeye çıkarak Nevruz'u kutlamak istedi. Ancak emniyet güçleri buna müsaade etmeyince olaylar çıktı.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, Güroymak ve Tatvan Belediye Başkanları, emniyet mensupları ile konuştu. BDP'liler, ateş yakıp halaylar çektikten sonra olaysız bir şekilde dağılacaklarını söyledi.

Daha sonra Milletvekili Zenderlioğlu, Kürtçe bir konuşma yaparak Nevruz'un sadece Kürtlerin değil de tüm halkların olduğunu söyledi.

İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu ise, Güroymak'ta ve Tatvan'da da Nevruz'u coşkulu bir şekilde kutlamak istediklerini söyledi.

Ateş yakıp halay çektikten sonra hükümet aleyhine slogan atarak dağılan gruptan bazıları ses bombası atınca emniyet güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Kalabalık taşla karşılık verirken, polis olaylara karışan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Çıkan olaylardan sonra milletvekili Zenderlioğlu, emniyet mensuplarının yanına giderek taşın veya ses bombasının kendileri tarafından atılmadığını söyledi.

Öte yandan çıkan olaylardan dolayı bazı iş yerlerinin camları kırıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis'teki Nevruz Kutlamalarında Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement