BM İşkenceye Karşı Komite'de "Abd" Oturumu - Son Dakika
Güncel

BM İşkenceye Karşı Komite'de "Abd" Oturumu

BM İşkenceye Karşı Komite\'de "Abd" Oturumu

ABD Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Vekili Mcleod: "ABD, hem ülke içinde hem de Bagram ve Guantanamo da dahil olmak üzere ülke sınırları dışında kötü muameleyle mücadeleye ve şiddetin evrensel olarak yasaklanmasına bağlı kalacağız" ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi Temsilcisi Büyükelçisi Harper: "Biz,

13.11.2014 22:51

ABD Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Vekili Mary Mcleod, ABD olarak hem ülke içinde hem de Bagram ve Guantanamo dahil olmak üzere ülke sınırları dışında, kötü muameleyle mücadeleye ve şiddetin evrensel olarak yasaklanmasına bağlı kalacaklarını belirtti.

BM İşkenceye Karşı Komite'nin, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen ABD hakkındaki periyodik inceleme oturumunun ikinci ve son gününde, ABD delegasyonu komitenin sorularını yanıtladı.

Şiddetin ve acımasız, insanlık dışı, aşağılayıcı muamele ve cezalandırma şeklinin her zaman ve her yerde kesinlikle yasaklanması gerektiğini vurgulayan Macleod, "ABD, hem ülke içinde hem de Bagram ve Guantanamo da dahil olmak üzere ülke sınırları dışında kötü muameleyle mücadeleye ve şiddetin evrensel olarak yasaklanmasına bağlı kalacağız" diye konuştu.

BM Komitesi'nin, Guantanamo hapishanesinde açlık grevi yapan tutukluların zorla beslenmesiyle ilgili sorusuna ABD delegasyonu, tutukluların hayatını kurtardıkları için zorla beslemenin etik olduğu yanıtını verdi.

ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi Temsilcisi Büyükelçisi Keith Harper ise ABD'nin BM İşkenceye Karşı Komite'nin eleştirilerini ve övgülerini dikkate alacağını ifade etti.

Harper, "ABD ve bu komite ortak zeminde ortak değerleri paylaşıyor. Biz işkence dönemini ortadan kaldırmaya kararlıyız" dedi.

Oturum sonrası AA'ya konuşan BM İşkenceye Karşı Komite üyesi raportör Jens Modvig de periyodik inceleme oturumunun yapıcı geçtiğini söyledi. Modvig, ABD delegasyonun savunmasından memnun kaldığını ancak delegasyondan bazı önemli sorunlara çok net yanıtlar alamadıklarını ifade etti.

Oturumu ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde 9 Ağustos'ta polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın ailesi de izledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM İşkenceye Karşı Komite'de 'Abd' Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement