
Dha DIŞ HABER - BM Suriye'de savaş suçlularının cezalandırılması için barışı beklemeye gerek yok
Zafer Atamer Cenevre, 15 Mart (DHA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye'de savaş suçlularına yönelik davaların, savaşın sona ermesini beklemeden açılması çağrısında bulundu.
BM Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, savaş suçlularının hesap vermeleri için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizerek, Bunun için barış anlaşmasını beklemeye gerek dedi.
Pinheiro, BM İnsan Hakları Konseyi'nde yaptığı konuşmada ayrıca, davaların açılması için barış anlaşmasının yapılması ihtiyacının olmadığını da vurguladı.
Suriye hükümeti ve muhalefetine güven inşa edici adımlar atma çağırısı da yapan Pinheiro, karşılıklı olarak mahkumların serbest bırakılması ve kayıpların aranması için bir mekanizma kurulmasını da önerdi.
(Tür: Dış)
Son Dakika › Güncel › BM Suriye'de Savaş Suçlularının Cezalandırılması İçin Barışı Beklemeye Gerek Yok - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.