BM Terör Listesinden Çıkarılan Hikmetyar Siyasete Dönüyor - Son Dakika
Güncel

BM Terör Listesinden Çıkarılan Hikmetyar Siyasete Dönüyor

04.05.2017 17:19

Afganistan'da Taliban yanlısı silahlı örgüt liderlerinden Gülbeddin Hikmetyar'ın, Birleşmiş Milletler'in terör listesinden çıkarıldıktan sonra siyasete girmeye hazırlandığı açıklandı.

Afganistan'da Taliban yanlısı silahlı örgüt liderlerinden Gülbeddin Hikmetyar'ın, Birleşmiş Milletler'in terör listesinden çıkarıldıktan sonra siyasete girmeye hazırlandığı açıklandı.

Hikmetyar'ın lideri olduğu Hizb-ül İslami grubunun sözcüsü gazetecilere, Hikmetyar'ın yarın başkanlık sarayında Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Ghani ile buluşacağını söyledi.

Sözcünün açıklamasına göre, Hikmetyar buluşmanın ardından Kabil'in, spor stadyumunda bir açık hava mitingi düzenleyeceğini açıkladı. İsveç basınında yer alan haberlere göre Taliban bu stadyumu, idam cezalarını halka açık olarak infaz ettiği alan olarak kullanıyordu. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BM Terör Listesinden Çıkarılan Hikmetyar Siyasete Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement