Bodrum CHP'den, Çalışan Gazeteciler Günü İçin Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bodrum CHP'den, Çalışan Gazeteciler Günü İçin Basın Toplantısı

Bodrum CHP\'den, Çalışan Gazeteciler Günü İçin Basın Toplantısı

Toplantıda Konuşan Muğla CHP İl Başkanı Süleyman Uslu İse Bugün İl Başkanlığından İstifa Ederek Milletvekili Aday Adaylığını Açıklayacağını Söyledi.

10.01.2011 23:51

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Örgütü tarafından 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, Türk medyasının gittikçe faşizan baskılar altına alındığı, 'yandaş' ve 'candaş' basın yaratıldığı iddia edildi. Toplantıda konuşan Muğla CHP İl Başkanı Süleyman Uslu ise bugün il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayacağını söyledi.

CHP İlçe Örgütü, Vittoria Restoran'da, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bodrumlu medya mensupları için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. CHP Muğla Milletvekilleri Ali Arslan, Fevzi Topuz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Zeki Köylü, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve 34 gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Türkiye'de bugünkü şartlarında gazetecilik yapmanın zorlaştığını belirtti. Türk medyasının gittikçe faşizan baskılar altına alındığını, 'yandaş' ve 'candaş' basın yaratıldığını iddia eden Öztürk şunları söyledi:

"Türkiye büyük bir işgal ve tehdit altında. Cumhuriyetten intikam alınan günleri yaşıyoruz. Yaşananlara bakılırsa, bu iktidar devam ederse, 13 Haziran'dan sonra nelerin yaşanabileceğini görmek bugünden mümkün. Türkiye'nin tüylerini diken diken eden eli kanlı katillerin törenlerle tahliye edildiğini sizin gibi hala var olan birkaç namuslu gazeteci sayesinde öğrendik. Eğer bu toplum bir akıl tutulması yaşamıyorsa, 13 Haziran'da AKP iktidarı bitmelidir. Bu seçim döneminde de cesur gazetecilere çok önemli görevler düşüyor. Korkarım ki bu iktidarın devamında, sizler gibi namuslu ve cesur gazetecilerin varlığından söz etmemiz imkansız hale gelecek."

Milletvekili Ali Arslan ise AK Parti iktidarı döneminde Türk medyasının baskı ve tehdit altında görevini yapmaya çalıştığını belirtirken, Silivri'de 'Malta sürgünleri' gibi yaşayan gazetecilere selam gönderdiğini söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu da bugün kentte düzenleyeceği basın toplantısı ile il başkanlığından istifa edeceğini ve milletvekilliğine aday adaylığını açıklayacağını söyledi.

Konuşmalardan sonra gazetecilere birer gazeteci yeleği hediye edildi. Bodrum'un en yaşlı gazetecisi 84 yaşındaki Bülent Akkurt'a hediyesini Milletvekili Fevzi Topuz, en genç gazetecisi Bodrum Gündem Gazetesi muhabiri 14 yaşındaki Özgür Devrim Bozoğlu'na da CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum CHP'den, Çalışan Gazeteciler Günü İçin Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement