Bodrum´Da İki Yakanın Mimarları Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Bodrum´Da İki Yakanın Mimarları Projelerini Sergiledi

Bodrum´Da İki Yakanın Mimarları Projelerini Sergiledi

Mimarlar Odası Muğla Şubesi ile Yunanistan On İki Adalar Mimarlar ve Mühendisler Teknik Odası İşbirliğiyle Bodrum'da Düzenlenen 'geleneğin Mimarlığa Etkisi' Konulu Toplantı Kapsamında Yapılan Projeler Sergi ile Tanıtıldı.

02.10.2010 16:23

MİMARLAR Odası Muğla Şubesi ile Yunanistan On İki Adalar Mimarlar ve Mühendisler Teknik Odası işbirliğiyle Bodrum'da düzenlenen ''Geleneğin Mimarlığa Etkisi' konulu toplantı kapsamında yapılan projeler sergi ile tanıtıldı.

20 mimarın ortak çalışmalarının yer aldığı sergi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi kafeteryasında düzenlenen kokteyl ile açıldı. Sergi için hazırlanan projeler için Bodrum Yarımadası'nda kentsel tasarım bekleyen 5 bölgede çalışmalar yapıldı. Turgutreis beldesinde sahil düzenlenmesi projesi, Pazar yeri ve meydan projesi, Gümüşlük beldesinde Eklisia Kilisesi ve Park alanı projesi, Bodrum Antik Tiyatro yürüyüş alanı projesi ve Bodrum'daki değirmenler alanı projeleri görücüye çıktı. Türk ve Yunan mimarların hazırladığı bu ortak çalışların yanısıra Bodrumlu mimarların hazırladığı uygulama projeleri de sergide yer aldı. Toplam 30 proje mimarların incelemesine sunuldu.

Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Ertuğrul Aladağ, ortak projelerin kentsel tasarım sorunlarını işaret etmek, yön göstermek amacıyla yapıldığını belirtti. Türk ve Yunan mimarların, etkinlikten 10 gün önce Bodrum'a gelerek incelemelerde bulunduğunu ve bu süre içinde çalışmalarını hazırladıklarını kaydeden Aladağ, ''Kısa bir sürede hazırlandığı için uygulama olarak değil, fikir projeleri olarak bakmalıyız. Fikir projeleri, belediyeler tarafından istenirse, üzerinde çalışılarak, uygulama projeleri haline getirilebilir' dedi.

Kokteylin sonunda Muğla genelinde mesleğinde 30 ve 50 yılını dolduran mimarlar ile projeleri hazırlayan 20 mimara plaket verilmesiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum´Da İki Yakanın Mimarları Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement