Bodrum'daki Yağlı Güreşlerde 100 Güreşçi Mücadele Etti - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Yağlı Güreşlerde 100 Güreşçi Mücadele Etti

Bodrum\'daki Yağlı Güreşlerde 100 Güreşçi Mücadele Etti

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Çömlekçi Köyü'nde düzenlenen Geleneksel Çömlekçi Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Balıkesir bölgesinden Kadir Ergin oldu.

20.05.2012 19:15

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Çömlekçi Köyü'nde düzenlenen Geleneksel Çömlekçi Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Balıkesir bölgesinden Kadir Ergin oldu. Güreşleri milli halterci Halil Mutlu ve milli güreşçi Şeref Eroğlu da izledi. Bodrum Engelliler Derneği yararına düzenlenen güreşlerden yaklaşık 20 bin TL gelir elde edildi.

Bodrum'un Çömlekçi Köyü'nde, Bodrum Kaymakamlığı, Çömlekçi Murtarlığı ve Miyase Karlıova Organizasyon tarafından geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreşlere Balıkesir, Antalya, Muğla, Denizli, Ankara, Manisa, Aydın, Isparta, İzmir ve Çanakkale bölgesinden 12 kategoride 100 sporcu katıldı. Güreşleri, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı MHP'li Birol Aydın, partililer ve 2 bine yakın kişi izledi. Güreşlerde yapılan ağalık artırmasında 10 bin TL bağışlayan Mumcular Belediye Başkanı MHP'li Birol Aydın ağa oldu. Etkinlikte, engelliler yararına kullanılmak üzere toplam 20 bin TL gelir elde edildi.

Pehlivanlar birinci olabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Bazı sporcular zaman zaman sakatlıklar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Yüksel Erçelik belinden sakatlandı. Erçelik'e ilk müdahale, güreşlerde sembolik olarak güreşmek isteyen ancak hakem komitesi tarafından izin verilmeyen Bodrum Finlandiya Fahri Konsolosu ve Doktor Sezgin Gökmen tarafından yapıldı. Bazı pehlivanlara, meydan dar geldi, seyircilerin arasında güreşenler oldu.

HALİL MUTLU'YA MİNİK RAKİP

Güreşlere Manisa Kula'dan katılan 7 yaşındaki Furkan Kaya'ya rakip çıkmayınca Dünya Halter Şampiyonu Milli Sporcu Halil Mutlu, Kaya ile sembolik güreş tuttu. 7 yaşındaki Kaya hakemler tarafından sembolik olarak birinci seçildi.

Güreşin Bodrum Engelliler Derneği yararına düzenlenmesinden dolayı memnuyetini dile getiren Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, "Güreşlerimiz 7 yıldır aralıksız yapılıyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelerek burada emek veren sporcularımızı yürekten kutluyorum. Güreşlerimizi izlemeye gelen Halil Mutlu ve Şeref Eroğlu'na da çok teşekkür ediyoruz. Ata sporumuzu bu güzel köyde gerçekleştirmek bizleri de çok mutlu etti. Elde edilen gelir, engellilerimiz ihtiyaçları için harcanacak" dedi.

Müsabakaların sonunda, baş kategorisinde Manisa bölgesinden Hakan Çalışır'ı yenen Balıkesir bölgesinden Kadir Ergin başpehlivanlığı kazandı. Baş altında Antalya'dan İsmail Varol, büyük ortada İzmir'den Mümin Güçlü, küçük orta büyükte Denizli'den Erkan Uysal, küçük orta küçükte Manisa'dan Süleyman Efeoğlu, deste büyükte Manisa'dan Selim Yıldırım, deste küçükte Manisa'dan Fatih Çoraplı, ayakta Manisa'dan Ömer Akşehirlioğlu, tozkoparanda Manisa'dan İsmail Enes Erice, teşvik-2'de İzmir'den Halilcan Dağcan, teşvik-1'de İzmir'den Ali Samet Kaç, minik-2'de Manisa'dan Oğuz Kağan Türkmen, minik-1'de de Manisa'dan Ferdican Çoraplı rakiplerini yenerek birinci oldu.

SŞ,EG(AÖ/SS) - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Yağlı Güreşlerde 100 Güreşçi Mücadele Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement