Esnafın Şikayeti Üzerine Suriyeliler Okul Bahçesine Toplandı - Son Dakika
Güncel

Esnafın Şikayeti Üzerine Suriyeliler Okul Bahçesine Toplandı

Esnafın Şikayeti Üzerine Suriyeliler Okul Bahçesine Toplandı

Bodrum'da, bir grup esnaf Suriyeli sığınmacılarla ilgili belediyeye şikayette bulundu. Bunun üzerine görevliler harekete geçerek mültecileri bir okul bahçesinde topladı.

22.06.2015 20:11  Güncelleme: 21:50

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Suriyeli sığınmacıların turizm etkinliğini etkilediğini öne süren bir grup esnaf, yerel yöneticilerden şikayette bulundu. Bunun üzerine emniyet ve zabıta ekipleri, ilçedeki mültecileri bir okul bahçesinde topladı.

ESNAF İLK OLARAK KAYMAKAMLIĞIN KAPISINI ÇALDI

Turizm sezonunun açıldığı Bodrum'da esnaf, park ve bahçelerde kalan mültecilerin sorun yarattığını belirterek imza topladı. Sığınmacılara yardım ettiklerini vurgulayan grup, ilk olarak Bodrum Kaymakamlığı'na gitti. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın makamında kabul ettiği esnaf temsilcileri, turistlerin yoğun olduğu yerlerde hoş olmayan görüntülerin yaşandığını belirtti.

KAYMAKAM'DAN SÖZ ALDILAR

Sığınmacılara "Sen Bodrum'a gelemezsin" denemeyeceğini söyleyen Kaymakam Gödekmerdan, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de görüştüklerini, dilencilik yapan, park ve bahçelerde yatanlarla ilgili gerekeni yapacaklarını, toplayıp ilgili yerlere göndereceklerini söyledi.

KOCADON: O İNSANLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Grup ardından CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başkan Kocadon, "Valiliğimiz, emniyet ve jandarmamız, sivil toplum örgüleri ile tekrar oturup ortak bir karar altında birleşeceğiz. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. İnsanların bu durumda olması hepimizi üzüyor. Ama Bodrum'un özelliklerini de unutmamak lazım. Elimizden geldiği kadar o insanlara da sahip çıkacağız" dedi.

"EN BÜYÜK TEHLİKE SAĞLIK KONUSU"

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyen esnaflardan Osman Şirin, "En büyük tehlike sağlık konusu. Sığınmacıların barınacak, yiyecek, giyecek sorunları var. Biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama parklarda, caddelerde esnafı da zor durumda bırakan görüntüler yaşanıyor" dedi.

"İNSANLAR YORUM YAPMADAN ÖNCE GİDİP BU İNSANLARLA KONUŞSUN"

Bir diğer esnaf Atilla Serttaş, "İnsanlar yorum yapmadan önce gidip bu insanlarla konuşsun. Kim ister ki sokaklarda, parklarda yatmak. Kimse istemez. Devletimize, kaymakamımıza, belediye başkanına suç atmak bir Türk'ün örfüne yakışmaz. Kapımıza gelmiş olan mazluma yardım elini uzatmak onlarla aşımızı paylaşmak düşer" dedi.

MÜLTECİLER TOPLATILIP OKULUN BAHÇESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Esnaf ziyaretinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri, bugün 18.00'den itibaren ilçedeki parkta ve bahçelerde yaşayan mültecileri toplayıp Cumhuriyet Ortaokulu bahçesine getirmeye başladı.

GELMEK İSTEMEYENLER CADDEDEN AYRILDI

Mültecilerinin sağlık kontrolleri yapılacağı, ayrıca yemek ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtildi. Gelmek istemediğini belirten bazı mültecilerin, yoğun olarak kaldıkları Neyzen Tevfik Caddesi'nden uzaklaştığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esnafın Şikayeti Üzerine Suriyeliler Okul Bahçesine Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • werture: Acıya acıya acınacak hale gelirsin... Oturup düşünün (Allah göstermesin) biz bu hale gelsek inanın bana, bunlar bize bir yudum su bile vermezler... Zenginlik ve şaşalı hayatları ile Sözde müslüman Arap ülkeleri neden bunlara kapı açmıyor?!?!? Saddam öldü, Irak 'ın hali ortada... Kaddafi öldü, Libya' nın hali ortada.... Şimdi ben şunu sormak istiyorum ;bizler çocuklarımıza yeri geliyor 1 çift ayakkabı bile alamıyorken, bunlara 12milyar dolar bizim rızkımızı harcayıp, karşılığında ise sadece nankörlük aldığımız bir iyiliğe daha hala dur diyemiyorsak, kabahati kendimizde aramamız gerekmiyormu?!?!?Gelecekte bunlarada açılım projeleri gerekecek.... Demedi demeyin 6 0 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Bunu yapana sormalı Recep ile ABD bir oldu bu halkın çoğu Türkiye'de bunlar bence Receb'in kaçak gecekondu sarayına taşınmalı recepte kabul der belki 3 2 Yanıtla
  • isimsiz : ALLAHIM SEN YARDIM ONLARA BODRUMLU TURIZMCI KARDEŞ YA SEN ONLARIN DURUMUNDA OLSAYDIN NE YAPARDIN YAZIK ONLAR INSAN YARDIM ELINI UZATACAGINA ONLARI AZARLAYIP TOPLUM DIŞI EDIYORSUN YAZIKLAR OLSUN SIZE 0 3 Yanıtla
  • Romanovuc: Bodrum lular adama 1 bardak su vermez merhamet yok 0 1 Yanıtla

Advertisement