Bolu Dağı'nda kış lastiği denetimi - Son Dakika
Güncel

Bolu Dağı'nda kış lastiği denetimi

Bolu Dağı\'nda kış lastiği denetimi

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kış lastiği denetimi yaptı.

02.12.2013 21:31

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kış lastiği denetimi yaptı.

Ticari araçlar için 1 Nisan'a kadar devam edecek zorunlu kış lastiği uygulamasının dünden itibaren başlamasının ardından trafik ekipleri, Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından Bolu Dağı'nda denetimlerini artırdı.

Denetimlerde kış lastiği bulunmayan araçların sürücülerine 77 lira ceza kesildi, kış lastiklerinin diş derinliği 3 milimetreden az olanlar uyarıldı.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili yönetmelik kapsamında denetime başladıklarını belirterek, Bolu Dağı'nın önemli bir geçiş noktası olduğunu söyledi.

Ticari araçların kış lastiklerinin diş derinliğinin 3 milimetreden fazla olması gerektiğine dikkati çeken Sönmez, "Uygulamamız bu şekilde. Uymayanlara 77 lira ceza uyguluyoruz. Lastik trafiğe çıkılamayacak kadar kötü durumdaysa tüm masraflar sürücüye ait olmak üzere aracı trafikten men ediyoruz" şeklinde konuştu.

Düzce yönüne giden tanker sürücüsü Mustafa Özçoban ise aracında kış lastiği olmadığını kaydederek, "Durumu şirkete bildirdik, şirket kış lastiklerinin takılacağını söyledi. Kış lastiğinin olması bizim için çok önemli. Bolu Dağı'nın kış şartları ağır olduğu için zaman zaman kapanıyor. Bunun da en büyük nedeni araçlarda kış lastiği olmaması ve araçların bu nedenden dolayı kayması" şeklinde konuştu.

Tanker sürücüsü Ali Türkyılmaz da aracında kış lastiği olduğunu anlatarak, kar yağışı nedeniyle küçük araçların kayarak yolda kaldığını, bu yüzden kendilerinin de zor anlar yaşadığını söyledi.

-kış lastiği

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Dağı'nda kış lastiği denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement