Boşandığı Eşi Tarafından Öldürülen Nurten Atmaca Davası - Son Dakika
Güncel

Boşandığı Eşi Tarafından Öldürülen Nurten Atmaca Davası

Boşandığı Eşi Tarafından Öldürülen Nurten Atmaca Davası

Esenyurt'ta boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Esersin'in davasına devam edildi.

19.01.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta  boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Esersin'in davasına devam edildi.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşmadan sonra bir basın açıklaması yaparak kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını istediler.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. celsesine tutuklu yargılanan sanık Mustafa Esersin ve avukatı ile öldürülen Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ve avukatı katıldı.

Bir önceki celsede  sanığın neden askerlik yapmadığına ilişkin yazılan yazıya askerlik şubesince yanıt verildiği, yanıtta sanığın çocukken geçirdiği kaza nedeniyle yaşadığı işitme kaybı ve kısmi yüz felci nedeniyle askerlikten muaf tutulduğu belirtildi.

Maktül Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca'nın Avukatı Neslihan Özer Yıldız, sanığın geçirdiği kaza sonucu yaşadığı işitme kaybı ve kısmi yüz felcinin cezai ehliyeti ile bir ilgisi olmadığını söyledi.  Mahkeme, sanığın suç ehliyetinin olup olmadığının tespiti için dosyaya konulan raporların Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmadan sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliyenin önünde bir basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim, kadın cinayetlerinde katillerin çeşitli isimler adı altında indirimlerden faydalandığını belirterek, şunları söyledi:

"Her gün kadınlar öldürülmeye devam ederken katillerine türlü türlü indirimler uygulanıyor. Pişmanım dediği için katillere indirim uygulanıyor. İyi hal indirimi uygulanıyor. Nurten kardeşimizin katili de aynı şeyleri söylüyor. Gelecek olan raporu bekliyoruz. Askerliğini neden yapmadığına dair bir rapor istenmişti. O rapora göre de ceza ehliyetini engelleyici bir şeyden ötürü askerliğini yapmadığı ortaya çıkmış oldu. Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmaya devam ettikçe biz kadınlar öldürülmeye devam edeceğiz. Bunun yasallaşması lazım, hakimlerin kararına bırakılmaması lazım. Ceza Kanunu'ndaki tadil önerimizi bir kez daha yineliyoruz. Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanması, hakimlerin karar ve yetkileri maddi kıstaslara bağlı olarak gerçekleştirilsin istiyoruz."

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ise kadın cinayetlerinde katillerin indirim almaması gerektiğini belirterek, "Özgecan Aslan davasında olduğu gibi bütün kadın katillerin indirim almalarını talep ediyoruz" dedi.

Nurten Atmaca'nın ailesinin Avukatı Neslihan Özer Yıldız ise sanığın akli dengesinin bozuk olduğu yönündeki iddiasının gerçek dışı olduğunu savunarak, "Bu konuda da olay örgüsü sanığın akli dengesi yerinde olduğuna işaret etmektedir. Sonucun bu dosya için sevindirici olacağı kanaatindeyiz" dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Esersin'in 2004 yılında maktül Nurten Atmaca ile evlendiği, 2009 yılında boşandığı, sonra yine barıştıkları bir süre birlikte yaşadıkları belirtiliyor. Maktül Nurten Atmaca'nın yeniden ayrılmak istediği, bu nedenle şüpheli Mustafa Esersin'in eşyalarını dışarı attığı, Esersin'in de ailesinin yanına taşındığı belirtilen iddianamede, şüpheli Esersin'in 28 Aralık 2014 tarihinde maktulün işyerine giderek barışmak istediği ancak maktulün bunu kabul etmemesi üzerine bıçakla yaraladığı belirtiliyor. Hastaneye kaldırılan maktulün öldüğü belirtilen iddianamede, şüpheli Esersin'in "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boşandığı Eşi Tarafından Öldürülen Nurten Atmaca Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement