Konya'da Senfonik Ağız - Son Dakika
Güncel

Konya'da Senfonik Ağız

Konya\'da Senfonik Ağız

Merhum Neşet Ertaş'ın türküleri Mersin Devlet Opera ve Balesi, tarafından düzenlenecek Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserinde seslendirilecek.

29.04.2014 20:27  Güncelleme: 10:19

Bozkırın Tezenesi' olarak adlandırılan Türk Halk Ozanı merhum Neşet Ertaş'ın türküleri Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), tarafından düzenlenecek 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konserde seslendirilecek.

MDOB'un 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konserinin dünya prömiyeri 30 Nisan çarşamba günü saat 20.00'da Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal'ın bir yıl önce şef Serdar Yalçın'a götürdüğü teklifle hayat bulacak olan konserde, 60 kişilik orkestra ile 50 kişilik koro görev alacak. Konserde solist sanatçı olarak soprano Bengi İspir Özdülger, Mezzo sopranı Nihan Evren, bas Mehmet Yılmaz ve tenor Onur Polat, Ertaş'ın eserlerini seslendirecek. Korosunu Anıl Aydın'ın hazırladığı konserde, Marina Kvlividze başkemancı olacak.

Türkülerin düzenlemesini yapan Şef Serdar Yalçın, Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konseri proje fikrinin MDOB Müdürü Erdoğan Şanal'dan çıktığını belirterek, Neşet Ertaş'ın UNESCO tarafından kabul edilen önemli bir kültürel miras olduğunu dile getirdi.

Yalçın, uzun bir hazırlık döneminin ardından yarın sanatseverlerin karşısına dünya prömiyeri ile çıkacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Ertaş'ın herhangi bir parçasının dünyanın farklı bir yerine bu notaları göndermemle çalınıp söylenmesi mümkün olabilecek. Bu nedenle bu konseri bağlamasız ve Türk sazı olmadan düşünmemin nedeni de buydu. Dünyanın herhangi bir yerinde Neşet Ertaş'ın seslendirilmesini amaçladık. Uğraştıkça türküleri daha da çok sevdim. Hatta bazısı makamsal açıdan benim için bulmaca gibiydi ama epey emek verdim. Ciddi bir çalışma sürecinde iyi solistler, orkestra ve koroyla netice aldık. Umarım insanlarımızın istediği gibi olacak. Kendimize yakın ve tanıdığımız müzikler olduğu için insanlar bu projeyi çok sevecek."

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konseri, 1 Mayıs perşembe günü saat 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde tekrarlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Senfonik Ağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement