Bu Üst Geçit, Bir Başka Öğrencinin Ölümü İle Tartışılıyor - Son Dakika
Güncel

Bu Üst Geçit, Bir Başka Öğrencinin Ölümü İle Tartışılıyor

Bu Üst Geçit, Bir Başka Öğrencinin Ölümü İle Tartışılıyor

Yaşanan ölüm olayının ardından öğrenciler ve bazı vatandaşlar üst geçidin yetersiz, yerinin yanlış olduğu ve yolda da gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürdü.

25.12.2010 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nun karşısındaki şehirlerarası yola yapılan ve 17 Aralık tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen üst geçidin yetersiz ve yerinin yanlış olduğu, yolda gerekli tedbirler alınmadığı için üniversite öğrencilerinin karşıya geçerken araçların çarpması sonucu hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

ÜST GEÇİDİN YAPILMASINA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÖLÜMÜ NEDEN OLMUŞTU

100 bine yakın öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nun karşısındaki şehirlerarası yola yapılan üst geçit, bir üniversite öğrencisinin karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetmesi sonucu çıkan tepkiler üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlandırılarak yapıldı. 25 Mart Perşembe akşamı Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı 2'inci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Sevinç Baştürk'e yolun karşısına geçerken, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ercihan Bayram yönetimindeki otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Sevinç Baştürk ağır yaralandı ve kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

BAŞBAKAN AÇTIKTAN 2 SONRA BİR ÖĞRENCİ DAHA ÖLDÜ

Baştürk,'ün yaşamını yitirdikten sonra üniversite öğrencileri kampüs girişinde eylem yaparak, üst geçidin yapılmasını istedi. Daha sonra tabelası bulunan ve inşaatına henüz başlanmamış olan üst geçitin yapımı hızlandırıldı ve tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst geçidin resmi açılışı da 17 Aralık Günü Şeb-i Arus Törenleri'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Üst geçidin resmi açılışın yapıldıktan 2 gün sonra bu kez geçidi kullanmayan Selçuk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Hilal Orçan, yolun karşısına geçerken Bayram Gelişmiş, yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

ÜST GEÇİT YETERSİZ VE YOLDA TEDBİR YOK

Yaşanan ölüm olayının ardından öğrenciler ve bazı vatandaşlar üst geçidin yetersiz, yerinin yanlış olduğu ve yolda da gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürdü. Bir çok öğrencinin Kampus karşısındaki Konya-Afyon karayolu üzerinde bulunan üst geçidi kullanmak yerine araç trafiğinin olduğu yoldan karşıya geçmesi dikkat çekti. Yaklaşık 10 metre yükseklikteki üst geçidin merdivenlerinin de iki kişinin yanyana güçlükle geçebileceği şekilde dar olduğu gözlendi. Orta refujdeki engellerin bittiği ve öğrencilerin karşıya geçtikleri yerde de trafik ışıklarının bulunmadığı görüldü. Selçuk Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Tekin Kipel, "Şehirlerarası yola yapılan üst geçit çok yüksek. İnsanlar kestirme olsun diye yolu kullanıyor. Bir de çok dar. İki kişi yan yana zor sığıyor. Kazalar zaten sınav zamanı oldu. Öğrenciler acele etmek için üst geçite gitmek yerine yoldan geçiyor. Özellikle sınav zamanı öğrencilerin burayı kullandıklarını düşünülürse burası bu kadar öğrenciyi kaldırmaz. Banka kuyruğu gibi olur. 100 bin kişinin okuduğu bir üniversiteye iki kişinin yan yanan yürüyebilmesi için bir üst geçit yapılamadı" diye konuştu.

BELEDİYEYE BİLDİRMİŞTİM

Sorumlu bir öğrenci olduğunu dile getiren Kipel, "Buradan hergün ben de geçiyorum. Belediyeye burasının problemli olduğu ile ilgili 20 Kasım tarihinde dilekçe yazdım. Onlarda bana 27 Kasım günü dönüş yaptı. Teknik sorunlar olduğunu bu sorunların giderilmeye çalışıldığını bildirdiler. 17 Aralık tarihinde de Başbakan buranın açılışı yaptı. Bunun üzerinde üç gün sonda bir arkadaşımız feci bir şekilde hayatını kaybetti. Daha sonra belediyeye bir dilekçe daha yazdım. Öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği bir alt geçit yapılmasını istedim. Ancak hala bana dönen olmadı "dedi.

YANLIŞ YERE YAPILDI

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Hakan Şengönül de üst geçidin yanlış yere yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Üst geçidin yapılması için ben de imza atanlar arasındayım. Ama üst geçidin içi ve merdivenleri çok dar. Yapımı yanlış. Mimarlık hatası. Biz üst geçit için çok çalıştık. Ancak çok yanlış yere yapıldı. Çoğunlukla Kampus'un karşısındaki Bosna Hersek Mahallesi'nde oturan öğrencilerin kullandığı yol üzerine yapılsaydı daha iyi olurdu."

DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ BİR YER DEĞİL

Karşıya geçerken üst geçidi kullanmadığını ifade eden işçi emeklisi 54 yaşındaki Hakkı Arslan da, "Yapılan üst geçit mahallenin çıkışına uzak. Yol boyunca orta refuje demir parmaklıklarla engel konulmuş ancak mahallenin çıkışındaki orta refuj açık. Rahatlıkla karşıya geçilebiliyor. Biz de kolaycı bir millet olduğumuz için 100 metre ilerideki üst geçidi kullanmıyoruz. Karşıya yol üzerinden geçiyoruz. Ayrıca bu üst geçit geçit hem öğrenciler hemde vatandaşlar için inip çıkmada zor oluyor" dedi.

PROJE STANDARTLARA UYGUN

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise üst geçidin Karayolları standartlarına uygun olarak yapıldığını belirterek, "Üst geçidin yerini plan ve projeye uygun olarak gerçekleştirdik. Belediye Fen İşleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ne gerekiyorsa onu yaptı" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Üst Geçit, Bir Başka Öğrencinin Ölümü İle Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement