- Bu yıl Almanya'da düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı sürüyor
BONN - İklim Değişikliği Üzerine Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nın 23'üncüsü Almanya'nın Bonn kentinde devam ediyor.
Dünya İklim Değişikliği Konferansı, Almanya'nın Bonn kentinde devam ediyor. Dün ikinci günü gerçekleştirilen 195 ülkenin yer aldığı konferansta Dünya Meteoroloji Örgütü'nün açıkladığı rapor ön plana çıktı. Buna göre 2016 yılı tarihin en sıcak yılı olarak kayıtlara geçtiği Meteoroloji Örgütü tarafından açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Dünya genelinde yaklaşık 25 bin kişinin katılacağı konferansın ikinci gününde de birçok oturum gerçekleştirilecek.
İklim konferansına, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yanı sıra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de dahil, yaklaşık 20 ülkeden lider yer alacak. Almanya bu konferans için 117 milyon euroluk bütçe ayırdı. Konferans, bu yıl başkanlık eden ülke olan Fiji'de yapılması planlanıyordu fakat maddi imkansızlıklar ve altyapı sorunlarından kaynaklı olumsuzluklardan dolayı yapılamadığı için Almanya'nın teknik ev sahipliğinde yapılması uygun görüldü.
İklim Konferansı 17 Kasım'a kadar devam edecek.
Son Dakika › Güncel › Bu Yıl Almanya'da Düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.