BUGİAD İş Adamlarını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

BUGİAD İş Adamlarını Ağırladı

BUGİAD İş Adamlarını Ağırladı

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği üyeleri, Bosna Hersek, Tacikistan ve Pakistanlı iş adamlarıyla bir araya geldi.

27.11.2013 20:40  Güncelleme: 20:55

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) üyeleri, Bosna Hersek, Tacikistan ve Pakistanlı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) organizasyonu ile İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan iş adamları, BUGİAD'ın ev sahipliğinde Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda iş görüşmesinde bulundu.

BUGİAD Başkan Vekili Ali Durmuşlar, ticaret köprüleri vesilesi ile başta Afrika olmak üzere pek çok ülkeyle tarım, hayvancılık, gıda, madencilik, inşaat, mobilya, plastik, enerji, demir çelik gibi alanlarda önemli yatırım yapıldığını anlattı.

İş adamları ile dostane ilişkilerin geliştiğini vurgulayan Durmuşlar, "Dünya Ticaret Köprüsü'nün ardından Bursa'daki görüşmelerinizin de bereketli geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Bosna Hersek heyeti adına konuşan İsmet Begiç de Türkiye'nin tecrübelerini Bosna Hersek'e aktardıklarını belirterek, "Kardeş ülke Türkiye geliştikçe biz çok mutlu oluyoruz. Bursalı iş adamları ile yatırım yapmaya hazırız. Bursalı iş adamlarını ülkemizde yatırıma davet ediyoruz" dedi.

Pakistan heyetinden Başir Bakş ise Türk halkını çok sevdiklerini ifade ederek, "Pakistan ekonomisinin yüzde 67'sini tekstil sektörü oluşturuyor. Bu anlamda bir tekstil şehri olan Bursa'nın girişimci iş adamlarını Pakistan'da yatırım yapmaya davet ediyorum. Türk iş adamları ile yapacağımız iş görüşmelerinin güzel sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Tacikistan heyetini temsilen konuşan Sunatulla Karimov da ülkelerinin zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, Türk iş adamlarını bu zenginlikleri değerlendirmeye çağırdı. Karimov, gerçekleştirilen görüşmelerle hem ticari hem de dostluk adına güzel sonuçlar alınacağını dile getirdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BUGİAD İş Adamlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement