Burdur Ahşaptan Maket Malzemeler Yapıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Burdur Ahşaptan Maket Malzemeler Yapıyor

06.04.2017 10:39

Ahşaptan maket malzemeler yapıyorBURDUR'da oturan 84 yaşındaki Ahmet Zülem, çiftçilikte kullandığı malzemeler ve hayvanların ahşaptan maketlerini yapmayı hobi edindi.

Ahşaptan maket malzemeler yapıyor

BURDUR'da oturan 84 yaşındaki Ahmet Zülem, çiftçilikte kullandığı malzemeler ve hayvanların ahşaptan maketlerini yapmayı hobi edindi.

Burdur'un Aziziye Köyü'nde oturan ve küçük yaşta çiftçiliğe başlayan Ahmet Zülem, yaşlandıktan sonra çiftçilik yapamaz hale geldi. Evde oturmaktan sıkılan Zülem, evin avlusundaki ağaçlara tezgahta şekiller vererek çeşitli maket ürünler yapmaya başladı. Çiftçilik yaparken kullandığı saban, kağnı ve dirgen gibi malzemelerle öküz ve düve gibi hayvanların ahşap maketlerini yapan Zülem, bu işi kendine hobi edinirken, evinin bir odasını da bunlara ayırdı.

Ömrünü çiftçilikle geçirdiğini anlatan Ahmet Zülem, "70-75 yaşlarında fazla çalışamayınca buna kafamı yordum. 'Eski eserlerden, yapayım şöyle müze şeklinde koyayım' dedim. Bunu akıl ettim. Şimdi bu şekilde yaptım. Düve, dirgen, anadat ne varsa hepsini müze şeklinde ayarladım. Bu şekilde devam ediyorum. Başka aklıma gelen şeylerden yapıyorum" dedi.

YURT DIŞINA GÖTÜRÜYORLAR

Bugüne kadar 50'ye yakın eser yaptığını aktaran Zülem, bazılarını sattığını, bazılarını da hediye ettiğini kaydetti. Almanya'dan gelen gurbetçilerin de yaptığı eserlerden aldığını belirten Zülem, yaşından dolayı eskisi gibi fazla ürün yapamadığını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Ahşaptan Maket Malzemeler Yapıyor - Son Dakika


Advertisement