Bakan Eroğlu: Faiz Lobisinin Canına Ot Tıkadık - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Faiz Lobisinin Canına Ot Tıkadık

Bakan Eroğlu: Faiz Lobisinin Canına Ot Tıkadık

Bakan Veysel Eroğlu, Burdur'un Gölhisar İlçesi'ndeki İbecik Göleti ve sulama ile taşkın koruma sistemlerinin temel atma törenine katıldı.

29.06.2013 17:19  Güncelleme: 09:11

Bakan Veysel Eroğlu, Burdur'un Gölhisar İlçesi'ndeki İbecik Göleti ve sulama ile taşkın koruma sistemlerinin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, suyun dikkatli kullanılmasını öneren Bakan Eroğlu, Hakikaten ülkemiz su zengini değil. Suyumuzu akıllıca kullanırsak, bu su bize yeter. Kapalı sistem ve damlama sistemiyle çok az suyla çok fazla alanı sulayacağız. İnşallah Burdur'a yapılacak 26 gölet ve sulama Burdur'a hayat verecek dedi.

ENİŞTE KURTULMUŞ'TAN SELAM

Gölhisar'a ayrı bir sevgileri olduğunu belirten Bakan Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşinin Gölhisarlı olduğunu belirterek, Enişteniz Numan Kurtulmuş Beyin selamını getirdim diye seslendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Cem Uzan'ı da eleştiri konusu yapan Bakan Eroğlu, İmar Bankası'nı soymuş, gitmiş Paris'te keyif çatıyor. Parasını hükümetimiz ödemek zorunda kaldı. 14 Mayıs'ta IMF'ye son dilimi ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında şu anda 133 milyar dolar döviz var dedi.

ENFLASYON RAKAMI TEK HANELİ

Ekonomiyi 26'ncı sırada aldıklarını, bugün 16'ncı sırada olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle dedi

Ama bu bizi tatmin etmiyor. İlk 10'a taşımalıyız. Zamanında yüzde 100 enflasyonları gördük. Yüzde 33 enflasyonla devraldık hükümeti. Şu anda tek haneli rakamlara indi. 2071 hedefimiz var. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var. Türkiye belli bir seviyede kalsın ileriye gitmesin diyenler var. 'Türkiye'nin Orta Asya'da ne işi var Kafkaslar'da, Ortadoğu'da ne işi var' diyen bazı yabancı güçler Türkiye'yi karıştırmak için her türlü numarayı yapıyor. Ama biz milletimizin ferasetine güveniyoruz.

'BASİT MESELE FAİZİ YÜKSELTTİ'

Yatırımların hızlı gittiğini belirten Bakan Eroğlu, Faiz lobisinin canına ot tıkadık. Eskiden yüzde 63 tatlı faize alışan faiz lobisi, şimdi yüzde 5'in altına inmişti. Bu Gezi Parkı meselesi ile yüzde 6-7'ye yükseldi. Basit bir mesele faizi nasıl yükseltti. Onların arzusu bu diye konuştu.

Hükümetin 16 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptığını, sağlık sistemine büyük önem verdiğini kaydeden Eroğlu, Berbat bir sağlık sisteminden 5 yıldızlı muhteşem bir sisteme dönüş oldu dedi.

Belçika'dan daha büyük bir alanda rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, 2 milyar 800 milyon fidan diktiklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gölhisar'daki göleti yapacak müteahhitle pazarlık yaparak, 26 Haziran 2014'te saat 11.59'da göleti hizmete açma sözünü aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Faiz Lobisinin Canına Ot Tıkadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement