Burdur'da İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Burdur'da İsrail Protestosu

Burdur\'da İsrail Protestosu

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Burdur Şubesi, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı kapatması üzerine protesto eylemi yaptı.

06.11.2014 11:08

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Burdur Şubesi, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı kapatması üzerine protesto eylemi yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda dün akşam yapılan eyleme, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı, Ak Parti Gençlik Kolları, sendikalar ve çok sayıda kişi destek verdi. İHH Burdur Şube Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, Mescid-i Aksa'nın insanlığın ortak mirası ve ümmetin ortak davası olduğunu, İsrail'in Mescid-i Aksa Külliyesi'ne ait kubbenin altına kadar girerek mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin saldırıya imza attığını belirtti. Bilgiç, şöyle dedi:

"Katil devlet İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir."

İsrail'in faşist uygulamaları, işgali, saldırılarıyla, uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ettiğini kaydeden Bilgiç, şöyle konuştu:

"Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. İsrail'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

Eyleme katılanlar 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'İşgalci Örgüt Aksa'dan Defol', 'Kahrolsun İsrail İşbirlikçi Hainler', 'Müslüman Uyuma Kutsalına Sahip Çık', 'Aksa Canımız, Feda Olsun Kanımız' gibi sloganlar attıktan sonra dağıldı. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement