Burdur'da Okulda İftara Bu Yıl İzin Verilmedi - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Okulda İftara Bu Yıl İzin Verilmedi

Burdur\'da Okulda İftara Bu Yıl İzin Verilmedi

BURDUR Belediye Başkanlığı'nın geçen yıl Ramazan ayı nedeniyle okul bahçelerinde düzenlediği iftar yemeklerine bu yıl valilik izin vermedi.

05.06.2017 15:04

BURDUR Belediye Başkanlığı'nın geçen yıl Ramazan ayı nedeniyle okul bahçelerinde düzenlediği iftar yemeklerine bu yıl valilik izin vermedi.

CHP'li Ali Orkun Cengiz'in başkanlığını yürüttüğü Burdur Belediyesi, geçen yıl Ramazan ayında 30 gün boyunca mahalle iftarları düzenledi. Mahalle iftarlarını iftar saatinin eğitim-öğretim saatlerine denk gelmemesi nedeniyle okul bahçelerinde düzenleyen Burdur Belediyesi'ne bu yıl Burdur Valiliği'nden olur çıkmadı. Valilik, Ramazan etkinlikleri kapsamında okul bahçelerinde düzenlenmesi planlanan iftar programlarının, 2016-17 eğitim-öğretim yılı ders kesim tarihi olan 9 Haziran 2017 tarihinden sonra planlama yapılarak yeniden gönderilmesi halinde değerlendirileceğine yönelik yanıt verdi.

Valiliğin bu kararına, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medyadan tepki gösterdi. Mehmet Göker, belediyenin okul bahçelerinde izin verilmediği için bir mahallede sokakta yaptığı iftardan fotoğraf paylaşarak, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Burdur Belediyemizin bağışlar ile düzenlemiş olduğu gönül sofraları Valilik makamınca izin verilmediği için sokaklarda yapılmaktadır. Sokaklarda dahi olsa katılım sağlayanlardan Allah razı olsun. Kamuoyuna saygılarımla."

Valiliğin 9 Haziran'da okullar kapanıncaya kadar iftar programına izin vermediğini belirten Mehmet Göker, iftar saatlerinin 20.15'ten sonra başladığını belirterek, şöyle dedi:

"Belediye başkanı, daha düzgün ve derli toplu olması amacıyla okul bahçelerini istemiş. Sayın valimiz bunu kabul etmemiş. Böyle olunca belediye sokak iftarı şekline dönüştürdü. Siyaseten yapılmış olmasından başka bir anlam çıkaramıyoruz. Yani belediyenin CHP'li ve halk bazında görünen bir karşılığının olması. Dolayısıyla bu şekilde yorumladım ve takdiri kamuoyuna bıraktım."

Geçen yıl Ramazan ayı 6 Haziran'da başlarken, okullar i17 Haziran tarihinde kapanmıştı. Valilik geçen yıl Ramazan ayının ilk 11 günü dahil okullarda iftar programına izin vermişti.

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Okulda İftara Bu Yıl İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement