Burdur'daki Tarihi Eserleri Minyatür Ahşap Yakma Tekniğiyle Tanıtacaklar - Son Dakika
Güncel

Burdur'daki Tarihi Eserleri Minyatür Ahşap Yakma Tekniğiyle Tanıtacaklar

Burdur\'daki Tarihi Eserleri Minyatür Ahşap Yakma Tekniğiyle Tanıtacaklar

Burdur'daki tarihi eserleri minyatür ahşap yakma tekniğiyle tanıtacaklarBURDUR'da ahşap yakma sanatıyla uğraşan İzzet ve Gülseren Topuz çifti, Burdur'daki antik kentlerde yer alan eserlerin ahşap yakma tekniğiyle minyatürlerini yaparak kentin tanıtımı için çalışma başlattı.

25.04.2016 12:18

Burdur'daki tarihi eserleri minyatür ahşap yakma tekniğiyle tanıtacaklar

BURDUR'da ahşap yakma sanatıyla uğraşan İzzet ve Gülseren Topuz çifti, Burdur'daki antik kentlerde yer alan eserlerin ahşap yakma tekniğiyle minyatürlerini yaparak kentin tanıtımı için çalışma başlattı.

Burdur'da yaklaşık 8 yıldır ahşap yakma sanatıyla uğraşan İzzet ve Gülseren Topuz çifti, kent tarihinin tanıtılması için proje geliştirdi. Özellikle turistlere yönelik eserler hazırlamak isteyen çift, Antalya'da açtıkları ve Burdur'un tarihini anlatan eserlerin yer aldığı sergiye turistlerin ilgi göstermesi üzerine böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Bundan sonraki çalışmalarında özellikle minyatür eserler yapmak istediklerini kaydeden İzzet Topuz, Burdur'daki Sagalassos ve Kibyra gibi antik kentlerdeki tarihi eserleri minyatür şeklinde ahşap yakma tekniği kullanarak yapacaklarını vurguladı. Topuz, şöyle dedi: "Minyatür şeklindeki yakma çalışmaları ilk kez bizim tarafımızdan tasarlandı. Her ilin kendine has turizm amaçlı satılan eseri var. Çanakkale'de Seyit Onbaşı ile Truva atını görürsünüz, Niğde'ye gittiğinizde Kapadokya biblosu veya küçük el tasarımlarını görürsünüz. Ama Burdur ile ilgili şu ana kadar herhangi bir tasarım yapılmamış. Biz 'ne yapabiliriz' diye düşündük. Burdur'un kültürel ve tarihi varlıklarından yola çıkarak böyle bir şey yapmamızın uygun olacağını düşündük ve çalışmalarımızı başlattık."

Valilik, belediye ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne projeye destek vermeleri için başvuracaklarını belirten İzzet Topuz, destek almaları halinde seri üretime geçeceklerini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'daki Tarihi Eserleri Minyatür Ahşap Yakma Tekniğiyle Tanıtacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement