Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Gümrük kapısında incelemelerde bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “24 saat boyunca yoğun tempoda çalışan gümrük memurlarımız, Suriyelilere emanet edilmemeli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya biran önce önlem almalı” dedi.

30.04.2014 11:59

Gümrük kapısında incelemelerde bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "24 saat boyunca yoğun tempoda çalışan gümrük memurlarımız, Suriyelilere emanet edilmemeli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya biran önce önlem almalı" dedi.

Gümrük kapısında incelemelerde bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, gümrük kapısında görev yapan memurların sorunlarını dinledi. Gümrük kapısındaki personel sayısının yoğunluk karşısında yetersiz kaldığına dikkat çeken Genel Başkan Yusuf Yazgan, bu nedenle memurların çalışma şartlarının çok ağır olduğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na çağrıda bulunan Yusuf Yazgan, "Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle sınırda bulunan tüm gümrük kapılarımızda yoğunluk misliyle artmış durumda. En fazla yoğunluğun yaşandığı gümrük kapılarından birisi Öncüpınar Gümrük Kapısı. Bu gümrük kapısından günde binlerce Suriyeli ve yüzlerce araç giriş yapıyor. Silah seslerinin yankılandığı gümrük kapısındaki yoğunluk nedeniyle de gümrükteki memurlarımız 24 saat çalışıyor, 24 saat dinleniyor. Kanuna göre haftalık çalışma saati 40 iken buradaki memurlarımız tam 96 saat çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi işten çıkan memurlarımız, servis hizmeti olmadığı için evlerine ülkemize giriş yapan Suriyelilerin araçlarıyla dönüş yapıyor. Gümrük çalışanlarımız Suriyelilere emanet edilmemeli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu konuya biran önce önlem almalı. Gümrük kapısındaki memur sayısı biran önce arttırılmalı ve memurlarımız bakanlığın ayarlayacağı servislerle evlerine dönmeli" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement