Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı

Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı

Öğrencilerin merakla beklediği KYK burs ve kredi sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yayınlandı.

31.12.2014 19:05  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merakla beklenen KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Burs ve kredi için başvuran öğrenciler için sonuçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yayınlandı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, Yüksek Öğrenim gören öğrencilere verilen kredi ve burs miktarı; 2014 yılında aylık 300 TL. iken, 2015 yılında 330 TL'na yükseltildi. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında barınmakta olan öğrencilere sağlanan beslenme yardımı; 2014 yılında günlük 7.30 TL iken, 2015 yılında günlük 8 TL'na yükseltildi.

ÖDEMELER T.C KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

1 Temmuz 2014'te yürürlüğe giren protokol ile yeni düzenlemeler hayata geçiyor. Eski protokolde öğrencilere burs ödemeleri her ayın 6'sında, kredi ödemeleri ise 7'sinde yapılırken yeni protokolle ödemeler, öğrencilerin T.C kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihlerde yapılacak. Buna göre, T.C kimlik numarasının son hanesi '0' olanlar için ödeme günü her ayın 6'sı olurken, kimlik numarasının son hanesi '2' olanlara ödemeler ayın 7'sinde, '4' olanlara ayın 8'inde, 6 olanlara ayın 9'unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10'unda yapılacak.

KREDİ KARTI İLE TAHSİLAT

Protokolün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tahsilat işlemlerinde sanal pos imkanı devreye giriyor. Bu düzenlemeyle tahsilatlar artık internet üzerinden kredi kartı ile de yapılabilecek.

Yine imzalanan protokolde bankanın vadesiz hesapta mevduatı bloke etmesi kaldırılırken öğrencilere yapılan kredi ödemeleri üzerinden alınan binde 2'lik komisyon binde 1'e düşürülüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement