Bursa 3 Borusan'ın 450 Milyon Dolarlık Yatırımını Açtı - Son Dakika
Güncel

Bursa 3 Borusan'ın 450 Milyon Dolarlık Yatırımını Açtı

Bursa 3 Borusan\'ın 450 Milyon Dolarlık Yatırımını Açtı

'erdoğan: Tel Aviv'e Seslendim Cevabı Keşan'dan Geldi' Haberine Ek

06.06.2010 22:20

'ERDOĞAN: TEL AVİV'E SESLENDİM CEVABI KEŞAN'DAN GELDİ' HABERİNE EK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Durmazlar Holding'in Bursa'daki vagon fabrikasında incelemelerde bulunduktan sonra helikopterle Gemlik'e hareket etti. Borusan Holding'in lojistik, enerji ve çelik sektörlerinde yaptığı 450 milyon dolarlık 4 yatırımın açılışı Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle yapıldı.

Erdoğan, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji, Bandırma Rüzgar Enerji Santrali ve Borçelik'in Üçüncü Faz galvan izleme tesisinin açılışını yaparken, Borusan Mannesman Boru'nun yeni üretim tesisinin de temeli attı. Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin de katıldığı törende konuşan Başbakan Erdoğan, her zaman dostane ilişkilerin olduğu Irak Devlet Başkan Yardımcısını bu törende görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Irak'ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne büyük önem veriyoruz ve refahı için yoğun çaba harcıyoruz. Haşimi'nin Türkiye ziyaretinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin kalkınması için bu tür yatırımları yapan Borusan'ı ve ortaklarını da kutlayan Erdoğan, "Her zaman söylediğim bir söz var. Bu ülkenin gelişmesi yolunda tuğla üstüne tuğla koyanın başımızın üstünde yeri var. Bu yatırımın benim için anlamı büyük. Türkiye'nin yeni bir üretim ve ihracat döneminde gerçekleşti. Bu 450 milyon dolarlık yatırım heyecanımı bir kat daha arttırıyor. Küresel ekonomik kriz tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkiledi. Kriz yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Krizin teğet geçtiğini defalarca söyledim. Bunun bir örneği de bugün Bursa'da 23 açılış yaptık. Türkiye kayıplarını telafi etmenin büyük hedeflenmenin eşiğinde duruyor" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin dış politikada da ortaya koyduğu duruş ekonomiye de yansıdığını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye bölgesinde küresel ölçekte söz sahibi konumda. Bunun ekonomide izdüşümü de olacak. İşadamlarımız canla başla çalışarak başarılı yatırımlara imza atıyorlar. Ekonomi, sadece ekonomi diplomasi değildir. Birbirinin içine girmiş konulardır. Finansal anlamda zarar görmeden atlatılan krizin ardından istihdam alanında ortaya çıkan sorunu da en kısa sürede telafi edileceğini ümit ediyoruz. Türkiye'nin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Hiçbir sorunun çözümsüz olduğuna inanmıyorum. Türkiye'nin çehresi değişti, değişiyor. Biz göreve gelmeden Türkiye dünyanın 26. büyük ekonomisiydi. Şimdi 17'inci sırada yerini aldı. Türkiye, cumhuriyetin 100'üncü yılında 10'cu sıraya girmek istiyoruz. Türkiye'nin her yerinden petrol fışkırmasına altın madenlerinin çıkarılmasına ihtiyacı yok ihtiyacımız olan inanmak çalışmak çalışmak ve çalışmak."

Törende konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da, hizmete açılan tesislerle 850 kişiye yeni istihdam yaratıldığını belirterek, Başbakan Erdoğan'a plaket verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Bursa gezisinin her aşamasında olduğu gibi Bourusun'daki törende de çok sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Törenin yapıldığı salon polis tarafından K-9 köpekleriyle kontrol edilirken, yine gazetecilerin kameraları ve çantaları da arandı.

Törenden sonra Başbakan Erdoğan helikopterle İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 3 Borusan'ın 450 Milyon Dolarlık Yatırımını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement