İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' projesine Bursa'dan destek verdi. Yaya geçidi üzerindeki sürücülerle sohbet ederek yayalara yol verme konusunda hassas olmaları gerektiğini söyleyen Ersoy,Trafik kazaları terör kadar canımızı yakıyor dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı 'Yaya öncelikli trafik yılı' ilan edildi. Hayata geçirilen proje kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak belirli kavşak ve yaya geçitlerinin olduğu bölgelerde trafik uygulaması yapıldı. Bursa'da yapılan uygulama İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç'ın yanı sıra çok sayıda emniyet personeli ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Nilüfer İlçesi Lefkoşe Caddesi üzerinde yapılan uygulamada protokol üyeleri yaya geçidinden geçen sürücülerle sohbet etti ve yayalara yol vermeleri, konu hakkında duyarlı olmaları hususunda uyardı.
Etkinlikle alakalı Bursa'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bu etkinlik insanımıza değer verme projesidir. Birbirimize saygı duyma projesidir. 'Sadece ben değil biz varız' demenin uygulamaya konulmuş halidir. Bugün devletimiz tün unsurları ile bu farkındalık çalışmasını yürütmektedir. Bizlerde Bursa ili olarak bu etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte katılıyoruz. İlimizde şu anda 482 noktada bin 350 personelimiz ile bu farkındalık çalışmasını yürütmekteyiz dedi.
Yaptığı açıklamada trafik kazalarına karşı yürütülen duyarlı çalışmalar neticesinde son 3 ayda kazaların yüzde 30 azaldığını belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Terör kadar canımızı acıtan önemli bir meselemiz var oda trafik. Trafik verilerine baktığımızda medeni toplumların hiç birinde görülmeyen rakamlara sahibiz. Yıllık 7 bin üzerinde vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Günlük 20'nin üzerinde vatandaşımızı kaybediyoruz. Yıllık 300 bin üzerinde vatandaşımız trafik kazalarında yaralanıyor. Yıllık bin 700 yayamızı kaybediyoruz. 7 bin 500'e yakın ölümlü trafik kazasının yaklaşık bin 700'ü yayalardan oluşuyor. Bu fotoğraf bize yakışmıyor. Bütün medeni dünya bunu nasıl çözdüyse bizim de çözmemiz lazım. Trafik kazalarında yollarımızdaki standartların yükselmesiyle çok büyük sayıda asli unsur maalesef sürücü hataları. Sürücü hatalarında en önemli ihlaller kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri takmamak, telefon kullanmak ve yayalara öncelik vermemek. En ağır kaza nedenlerinin bunlar olduğunu gördükö ifadelerini kullandı.
'Kazalar 3 ayda yüzde 30 azaldı'
Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişikliklerle yayalara öncelik tanıyan hakların hayata geçirildiğini belirten Ersoy, Trafik ışığı ve görevlisi olmayan ancak çeşitli levha ve işaretlerle belirlenmiş yaya geçitlerinde ve kavşaklarda sürücülerin önce yavaşlaması, geçecek yaya varsa durup yol vermesi zorunlu hale getirildi. Bu yılı İçişleri Bakanlığı olarak öncelik hayatın öncelik yayanın sloganıyla trafikte yaya öncelikli yıl ilan ettik. Türkiye'nin 81 ilinde bu kampanyanın duyurulması ve bu anlamda farkındalığın oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Trafik kazalarına karşı kararlı bir şekilde yürüttüğümüz mücadelelerle Kasım Aralık ve Ocak aylarında ölümlü trafik kazalarında yüzde 30'luk bir azalma sağlandı. Bu hepimizi motive etti. Birlikte mücadele edersek hayatları kurtarabileceğiz. Bu oranı devam ettirmek bile en az 2 bin kişinin hayatını kurtarabileceğimizi gösteriyorö diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Bursa Bakan Yardımcısı Ersoy Trafik Kazaları Terör Kadar Canımızı Yakıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?