Bursa'da İçme Suyu Arıtma Tesisinde Klor Sızıntısı: 8 Görevli Zehirlendi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da İçme Suyu Arıtma Tesisinde Klor Sızıntısı: 8 Görevli Zehirlendi

Bursa\'da İçme Suyu Arıtma Tesisinde Klor Sızıntısı: 8 Görevli Zehirlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Dobruca İçmesuyu arıtma tesisinde, iletim hattındaki klor sızıntısı nedeniyle 8 görevli zehirlendi.

04.11.2011 12:47

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Dobruca İçmesuyu arıtma tesisinde, iletim hattındaki klor sızıntısı nedeniyle 8 görevli zehirlendi. Görevliler hastaneye kaldırılırken, özel giysili ekipler tesise girerek vanaları kapattı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetin Avcı, tesisteki sızıntı nedeniyle içme suyunun şebekeye verilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait Doburca içme suyu arıtma tesislerinde bu sabah saat 09.30 sıralarında klorun tanklara verildiği oda ile su havuzu arasındaki iletim hattındaki çatlak nedeniyle gaz sızması yaşandı. Havaya karışan klor gazından 50 personelin görev yaptığı tesiste 8 görevli zehirlendi. Zehirlenen görevliler 112 Acil Servis ambulansıyla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye özel donanım ve giysili itfaiye ve sivil savunma ekipleri geldi. Özel giysileriyle tesise giren görevliler vanaları kapatarak sızmayı önledi.

'VanALAR KAPATILINCA DURUM NORMALE DÖNDÜ'

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa'nın içmesuyu ihtiyacını karşılayan tesiste, içmesuyunun arıtılmasında klor kullanıldığını ve bunun Dünya Sağlık Örgütü Standartlarına göre yapıldığını söyledi. Tesiste klor tanklarının bulunduğu odanın yer aldığını ve bunun kimya odası olarak adlandırıldığını belirten Çetinavcı şöyle dedi:

"Klorun tanklara verildiği oda ile su havuzları arasında bir iletim hattı var. Bu iletim hattı üzerindeki boruda meydana gelen çatlak üzerine klor gazının sızması sonucu böyle bir olay oldu. İlk anda bina tamamıyla tahliye edildi. Bu tür sızıntılarda tecrübe sahibi ekipler de buraya geldi. Vanalar kapatılınca durum normale döndü."

'SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK'

BUSKİ Genel Müdürü Çetinavcı, gazetecilerin sızıntı yüzünden Bursa'nın içmesuyu sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağıyla ilgili sorusuna da, "Kente verilen su miktarı konusunda bir sıkıntı yok. İçmesuyuna karışmış fazladan bir klor yok. Klor havaya karışmış. Vatandaşlarımız endişe etmesin su konusunda herhangi bir sıkıntı olmayacak" yanıtını verdi.

Klordan zehirlenerek hastaneye kaldırılan 8 personelin durumlarının iyi olduğu bildirildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da İçme Suyu Arıtma Tesisinde Klor Sızıntısı: 8 Görevli Zehirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement