Bursa'da Öcalan İçin Yürüyüşe İzin Yok (2) - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Öcalan İçin Yürüyüşe İzin Yok (2)

Bursa\'da Öcalan İçin Yürüyüşe İzin Yok (2)

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), BDP ve DTK'nın yapacağı yürüyüş ile ilgili BDP Bursa İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, Bursa'nın 3 giriş noktasında gelen grupları karşılayacaklarını ifade etti.

07.10.2011 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da ÖCALAN İÇİN YÜRÜYÜŞE İZİN YOK (2)

BASIN AÇIKLAMASI İZNE TABİ DEĞİL

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), BDP ve DTK'nın yapacağı yürüyüş ile ilgili BDP Bursa İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, Bursa'nın 3 giriş noktasında gelen grupları karşılayacaklarını ifade etti. Yıldırım, Gemlik'te yürüyüş değil basın açıklaması yapılacağını belirterek, basın açıklamasının yasalara göre izne tabi olmadığını söyledi. Yıldırım, sabah saatlerinde Bursa Valiliği'ne gittiklerini, fakat görüşme yapamadıklarını, konuyla ilgili Gemlik Kaymakamı ile de görüşeceklerini söyledi.

"DEMOKRATİK HAKKIMIZ"

Yıldırım, bir basın mensubunun Bursa Valisi Şahabettin Harput'un 'yürüyüşe izin vermeyeceğiz' açıklamasına nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, "Bu izne tabi değildir. Demokratik bir haktır. 'Yaptırmayacağız. Bursa'ya sokmayacağız' gibi açıklamalar kaygılarımızı arttırıyor. Bir şehrin en yüksek mülki amirinden gelen bu tarz açıklamalar Bursa'da bilinen grupların saldırılarına zemin hazırlanmış anlamına gelir. Valiliğin görevi basın açıklamasını engellemek değil, bunu engelleyenleri durdurmaktır" dedi.

"TUZLA KOSTERİ TAMİR EDİLİRSE YÜRÜYÜŞ OLMAZ"

'Bu karardan geri adım atacak mısınız?' sorusuna ise Ayla Yıldırım, "Biz düzenleyici kurum değiliz. Bu kararı verecek olan TUHAD-FED'tir. Biz onların kararlarını destekliyoruz. Ama elimizden geldiğince bu hakkın kullanılmasını engelleyecek olanlara karşı önlemimizi alacağız. Kararlar siyasidir. Biz istenmeyen durumların olmaması temennisindeyiz. Yaşanacak olaylarda sorumluluk tamamen hükümete aittir. Onun aracılığı ile de Bursa Valiliğine. Hükümet barışın engellenmesin sağlayabilir. İstenirse koster hemen tamir edilebilir. Bozuk olmadığını biliyoruz bozuk olan siyasetin kendisi" diye cevap verdi.

'Tuzla Kosteri tamir edilirse yürüyüş yapmayacak mısınız? 'sorusuna da Yıldırım şu şekilde cevap verdi: "Biz düzenleyici değiliz ama büyük olasılıkla olmaz. Çünkü temenniler ve kaygılar bu yönde. Hükümette bu kaygıları çözme yetkisine sahip."

SÇ, NK(FK/AAA) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Öcalan İçin Yürüyüşe İzin Yok (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement