Bursa Kent Konseyi Bodrum'da Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi Bodrum'da Anlatıldı

Bursa Kent Konseyi Bodrum\'da Anlatıldı

Enes Battal Keskin ve Hakan Darılmazlar, Bodrum Kent Konseyi 1. Seçimli genel kurulu'na katıldılar.

03.04.2012 11:08

Bursa Kent Konseyi yapısı, işlevi ve gerçekleştirdiği çalışmalarla diğer kentlere örnek olmaya devam ediyor. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, Bodrum Kent Konseyi 1. Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 1. Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na Bodrum Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ile çok sayıda kamu yöneticisi, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

"Kent Konseylerinin İşlevi ve Önemi: Bursa Kent Konseyi Örneği" konulu sunum gerçekleştiren Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, kent konseylerinin yerel demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye'de katılımcı mekanizma olarak kent konseylerinin kurulmasının şans olduğunu vurgulayan Keskin, Bursa ise Türkiye'de diğer illerden çok daha şanslı olduğunu çünkü 1995 yılından bu yana Bursa Kent Konseyi'nin var olduğunu hatırlattı. 2009 yılından sonra yeniden bir yapılanmaya gidildiğini belirten Keskin, " Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde bulunan 4 meclisi, 34 ayrı çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle kurumsal bir yapıdır. Bir kentte kent konseyinin işlevsel hale gelmesi demokrasiyi içselleştirmiş belediye yönetimi ve kentlilik bilinci gelişmiş gönüllülerin varlığı ile mümkündür. Türkiye'de kent konseylerinin işlevi ve önemi, kentten kente farklılık göstermektedir. Kimi kentlerde kent konseyi, yasak savma kabilinden kurulmuş olmak için kurulmakta, kimi kentlerde yasal bir zorunluluk olduğu için oluşturulmaktadır. Kimi kentlerde ise kent konseyi, kentle ilgili kararlarda karar alma mekanizmalarını etkileyebilme gücüne ulaşmış, kentin önemli bir aktörüdür. Bursa Kent Konseyi bunun en güzel örneklerinden birisidir. Umuyoruz ki Bodrum Kent Konseyi, belediye ve kent gönüllüleri ile birlikte işlevsel hale gelecektir. Yeni kurulacak olan Bodrum Kent Konseyi'ne başarılar diliyorum" dedi.

Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ise, "Gençlerin Yerel Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı: Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi" konulu sunum gerçekleştirdi. Gençlik Meclisi'nin 1996 yılında Yerel Gündem 21 Gençlik Çalışma Grubu olarak faaliyete başladığını anlatan Darılmazlar, 2009 yılından itibaren Bursa Kent Konseyi çatısı altında Gençlik Meclisi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Darılmazlar, Bursa'da yaşayan gençlerin sosyal ve kişisel alanlarda gelişimi için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Gençler adına politika üretmeyi de hedeflediklerini de söyleyen Darılmazlar, "Seçilmek İstiyorum" ve "Her Meclise Bir Genç" kampanyaları ile gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımı adına çeşitli politikalar ürettik. Ayrıca gençlik meclislerinde tarafsızlık ve gönüllülük kavramı çok önemlidir. Yıllardır bu çizgiyi bozmadan çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Çalışmalarımızda her daim yanımızda bulunan Büyükşehir Başkanı Recep Altepe'ye, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'ya ve Genel Sekreter Enes Battal Keskin'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından gerçekleştirilen seçimde Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Kent Konseyi'nin Başkanı seçildi. Topçuoğlu, Bursa'dan gelen Keskin ve Darılmazlar'a teşekkür ederek işbirliklerinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi Bodrum'da Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement