Büyükanıt ve Kalyoncu Silivri'de - Son Dakika
Güncel

Büyükanıt ve Kalyoncu Silivri'de

Büyükanıt ve Kalyoncu Silivri\'de

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanığın yargılandığı davaya tanıkların dinlenilmesi ile devam edilecek.

02.03.2012 10:15

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanığın yargılandığı davaya tanıkların dinlenilmesi ile devam edilecek. Davanın bugün görülecek 81. celsesinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ tanık olarak dinlenecek.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 15 Şubat'taki oturumunda mahkeme heyeti Kalyoncu, Büyükanıt ve Başbuğ'un tanık olarak dinlenilmesine karar vermişti. Davanın bugün görülecek 81. celsesinin öğleden önce yapılacak oturumunda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve emekli Korgeneral Köksal Karabay tanık olarak dinlenecek. Davanın öğleden sonra görülecek oturumunda ise İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklu

bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Tuğgeneral Levent Gözkaya tanık sıfatı ile ifade verecek.

Mahkeme heyeti, Kalyoncu, Büyükanıt ve Karabay'ı 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığınca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Bakanlığı sonuç raporunda imzaları bulunması, Başbuğ ve Gözkaya'yı ise Ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzalarının bulunmasından ötürü tanık sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

Öte yandan, davanın başlamasından önce Bekir Kalyoncu ile Yaşar Büyükanıt ve Köksal Karabay Silivri İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi. Basın mensupları tarafından görüntülenemeyen Kalyoncu, Büyükanıt ve Karabay'ın cezaevinin arka kapılarından içeri giriş yaptıkları öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükanıt ve Kalyoncu Silivri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement