Çakır İnanıyorum ki Özlediğimiz Anayasaya Kavuşmuş Oluruz - Son Dakika
Güncel

Çakır İnanıyorum ki Özlediğimiz Anayasaya Kavuşmuş Oluruz

Çakır İnanıyorum ki Özlediğimiz Anayasaya Kavuşmuş Oluruz

Türkiye Küçük Millet Meclisleri Sözcüsü Yurdatapan'dan Çakır'a ziyaret.

15.12.2011 14:03  Güncelleme: 14:05

Bir programa katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TKMM) sözcüsü Sanatçı ve insan hakları aktivisti Şanar Yurdatapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

12 ay boyunca, TKMM'lerin var olduğu illerde ve İstanbul'un 10 kadar büyük ilçesinde, herkese açık Anayasa tartışma toplantıları yapmayı hedeflediklerini anlatan Yurdatapan, "Kasım ayında Yeni Anayasa'nın usulü ne olmalı, büyüklüğü ne kadar olmalı, içeriği ne şekilde olmalı gibi şekle ilişkin konuları konuştuk. Anayasa toplantılarında sokaktaki insan gelsin görüşünü söylesin istiyoruz." dedi.

Toplantıları 6 ilde başlattıklarını, bu sayının 25 ile çıkacağını ve Anayasa tartışmalarını 12 ayın sonunda kitapçık haline getireceklerini ifade eden Yurdatapan, "Bu çalışmaları her yerde belediyelerle birlikte yürütüyoruz. Bu toplantılar bir konferans değil, insanlar oraya kendi görüşlerini açıklamak için geliyorlar. Sadece kendi toplantılarımızın değil, bu konuda toplantı yapan diğer platformların ya da kurumların görüşlerinin sonuçlarını da aynı kitaba alacağız. Katkılarınız için sizlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Çakır: Önemli bir çalışma…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Anayasa çalışması öncesinde ülkemizin geleceği adına yapılan bu önemli çalışma toplumun her kesimini kapsayan, her kesimin güvenebileceği bir anayasanın oluşabilmesi için gerçekten ümit verici bir çalışma" dedi.

Başkan Çakır, sözkonusu Yapılan çalışmayı önemsediklerini ve bu nedenle yardımcı ve destek olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çakır, Bu tür platformlarda ne kadar konuşulur, tartışılırsa öyle inanıyorum ki gerçekten özlediğimiz bir anayasaya kavuşmuş oluruz. Ben bu vesileyle size ve ekibinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çakır İnanıyorum ki Özlediğimiz Anayasaya Kavuşmuş Oluruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement