Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bütün olağanüstü sorunlara, sıkıntılara, önümüze çıkartılan engellere, kurulan tuzaklara, haince girişimlere rağmen Türkiye, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bugün duyamadığınız projelerini yapabiliyor." dedi.
Bakan Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.
Müzezzinoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir vizyon yakaladığını söyledi. Yalnız sağlık alanında değil birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinin projelerinin çok daha ilerisinde projeleri Türkiye'nin başardığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Bütün olağanüstü sorunlara, sıkıntılara, önümüze çıkartılan engellere, kurulan tuzaklara, haince girişimlere rağmen Türkiye, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bugün duyamadığınız projelerini bütün bunlara rağmen yapabiliyor."
Müezzinoğlu, Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanların farklı engeller çıkardığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:
"Yeni projelendirilen, temeli atılmış devam edilen ve hizmete girmiş olanlarla 45 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri, son derece ileri teknolojiyle yapılmış, fiziki mekan ve inşaat teknolojisi olarak, son derece ileri tıbbi donanımla donatılmış. Bu modern hastaneleri Almanya'da göremeyeceksiniz, Fransa'da, İngiltere'de göremeyeceksiniz ama Türkiye bunları başarıyor. Biz bu millete, bu ülkenin insanına, yatırımcısına da güveniyoruz, çalışanına da güveniyoruz. Tuzakları da bu milletle beraber aşıyoruz. Aşmaya da devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönem 2016'ya göre çok daha başarılı bir dönem olacak."
Geçen yıl olağanüstü durum nedeniyle işsizlik oranının yüzde 13'lere çıktığını ifade eden Müezzinoğlu, "Ama şubat ayında başlattığımız istihdam eylem planıyla bu 5 ayın içinde 1 milyon 200 binin üzerinde yeni istihdam sağladık. Bunun 1 milyondan fazlasını özel sektör sağladı." dedi.
Özel sektörün dünyanın imkanlarını ve Türkiye'nin potansiyelini gördüğünü, Türkiye'nin dünyayla yarıştaki dinamiklerini iyi değerlendirdiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Özel sektör artık dünyayla yarışır noktaya geldi. Bu yarışa iddialı bir şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.
"Sağlıklıysak üretebiliriz, başarabiliriz"
Müezzinoğlu, dünyayla yarışan bir ülke olarak özellikle iş kazalarında ve meslek hastalıklarında dünya standartlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda işveren, çalışan ve yöneticilerin birlikte tedbir almasının, standardı yükseltmesinin önemine işaret etti.
"Sağlıklıysak üretebiliriz, başarabiliriz, koşullar sağlıklıysa daha büyük başarılara imza atabiliriz." diyen Müezzinoğlu, ölümlü iş kazalarında dünyanın da Türkiye'nin de ciddi sıkıntısı olduğunu söyledi.
Dünyada her 15 saniyede 160 iş kazasının meydana geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Her gün yaklaşık 6 bin kişi iş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölmekte. Alınan tedbirlerle, yapılan yasal düzenlemelerle 100 binde ölümlü iş kazası oranı 16,7'den 9,9'a indi. Burada bir başarı var. Ama biz başarı hanesini çok görüp de 9,9'u gözardı edersek, en büyük yanlışı orada yaparız. İster çalışan olalım, ister işveren olalım hep birlikte duyarlı olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.
Birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Onun için bu yıl bütün denetimlerimiz, eğitimlerimiz, danışmanlıklarımız öncelikle inşaat, sonra maden, sonra metal sektörü ağırlıklıydı. Yani ölümlü iş kazalarının en yoğun olduğu sektörlerde gerek iş sağlığı ve güvenliği uzmanı gerekse iş yeri hekimleriyle ilgili hem eğiten hem kültürel dönüşümü sağlayan hem de gerektiğinde denetimlerle cezaları kesen bir süreci başlattık. İnşallah yıl sonu yakalayacağımız rakamlar 2016 rakamlarından çok daha başarılı olacak."
Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kampüsteki işçilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Son Dakika › Güncel › Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?