Caminin Elektiriğini Kestiler - Son Dakika
Güncel

Caminin Elektiriğini Kestiler

Caminin Elektiriğini Kestiler

Nevşehir'in en büyük ve eski camisi olan, Kurşunlu Camii'nin dış aydınlatma ışıkları artık çalışmıyor.

06.08.2012 13:43  Güncelleme: 14:08

Nevşehir'in en büyük ve eski camisi olan, 1727 yılında Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Camii'nin dış aydınlatma ışıkları, elektrik aboneliği olmadığı gerekçesiyle elektri MEDAŞ (Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından kesildi. Cami avlusunda bulunan projektörlerin elektrik kesintisi nedeniyle çalışmaması sonrasında tamamen karanlıkta kalan cami avlusunda teravih namazını kılan vatandaş, MEDAŞ'a tepki gösterdi.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Levent Ünal, caminin dış aydınlatma elektriklerinin iki gün önce elektrik abonelikleri olmadığı gerekçesiyle MEDAŞ ekipleri tarafından kesildiğini söyledi. Caminin iç aydınlatmasının devlet tarafından ödendiğini, dış aydınlatma için ise caminin karşılaması şartıyla yeni abonelik istendiğini kaydeden Ünal, "Kurşunlu Cami, kentin en büyük ve eski camisi. Nevşehirli olan Osmanlı sadrazamlarından Damat İbrahim Paşa tarafından 1727 yılında yaptırıldı. Teravih namazlarında cami avlusu da dolup taşıyordu. Son iki gündür cemaat karanlığı görünce geri dönüyor. Elektriklerin MEDAŞ tarafından kesildiğini bilmiyorlar, arıza var zannediyorlar. Çünkü şimdiye kadar ne avlu için abonelik istendi ne de elektriği kesildi. Nevşehir'in merkezinde bulunan camimizde yaşanan sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz. Önümüzde Kadir Gecesi gibi çok önemli bir gece var. Cami avlusu tıklım, tıklım dolar. Çözüm olmazsa O zaman ne yapacağız bilemiyoruzö dedi.

Durumu milletvekillerine ilettiklerini, MEDAŞ'a gittiklerini ancak tüm girişimlerine rağmen elektriklerinin açılmadığını ifade eden Ünal şöyle dedi: "Vatandaşlarımız teravih namazını kılmak için camiye karanlıkta giriyor. Bu durum bizi son derece üzdü. Yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Bu konuda yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Cami cemaati bu durumdan etkilendi. Böyle bir sorun Türkiye'nin neresinde yaşanıyor, şimdiye kadar niye böyle bir şey istenmedi, bilmiyoruz. Özelleştirme yapınca sorun çözülmüyor. Abone olacaksınız ve parasını cami tarafından ödeyeceksiniz deniyor. Zaten gelirimiz kısıtlı, nasıl ödeyeceğiz.ö Camiye teravih namazı için gelen vatandaşlar da duruma tepki göstererek, "Elektriklerin kesilmesi yanlış bir şey. 300 yıldır kesilmiyor da, niye şimdi kesiliyor. Caminin elektriklerinin bir an evvel açılmasını istiyoruzö diye tepki gösterdi.

MEDAŞ yetkilileri ise, caminin dış aydınlatmasının, bahçe aydınlatma yönetmeliğine aykırı olduğu için kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yetkililer, "Tüm uyarılarımıza karşın, caminin dış aydınlatması için sayaç taktırılmadı. Caminin sayacından kablo çekmelerini önerdik, bunu da yapmadılar. Biz de kuralları uygulayarak kesmek zorunda kaldık"dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Caminin Elektiriğini Kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement