Çanakkale - Ak Partili Kadınlardan Çocuklar Üşümesin Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale - Ak Partili Kadınlardan Çocuklar Üşümesin Projesi

Çanakkale - Ak Partili Kadınlardan Çocuklar Üşümesin Projesi
17.02.2016 10:53

Ak Partili kadınlardan Çocuklar Üşümesin projesi Çanakkale AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri 'Çocuklar Üşümesin' projesi kapsamında kendi elleriyle ördükleri kazakları, sığınmacı ve ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerine gönderiyor.

Ak Partili kadınlardan Çocuklar Üşümesin projesi

Çanakkale AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri 'Çocuklar Üşümesin' projesi kapsamında kendi elleriyle ördükleri kazakları, sığınmacı ve ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerine gönderiyor.

Ülkelerinde yaşadıkları iç savaş ve karışıklık nedeniyle Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen ve Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ndeki Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'nde yaşamına devam eden sığınmacıların yeni doğan bebeklerine AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri yardım elini uzattı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan ile birlikte her hafta Salı günü parti binasında toplanan yaklaşık 50 partili kadın, bebek kazağı örüyor. Çocuklar Üşümesin projesi kapsamında örülen kazaklar mülteci çocukları ile yardıma muhtaç ailelerin yeni doğan bebeklerine ulaştırılıyor.

AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, mülteci kamplarını sıklıkla ziyaret ettiklerini söyleyerek "Kış şartları nedeniyle çocuklar üşüyor. Biz de anneyiz. Onların oralarda üşümelerine vicdanımız elvermedi. Mülteci çocukları için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde bu kampanyayı başlattık. Kampanyanın duyurusunu sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayınladık. Üye olan bütün bayanlarımız bu konuda duyarlı davrandı. Kazak örmek için şiş ve ipini alanlar buraya geldi. Evinde kazak örüp getirenler de oldu" dedi. Kampanyaya 15 gün önce başladıklarını ve biten giysileri depolarda muhafaza ettiklerini kaydeden Aydoğan, kampanyaya destek vermek isteyenleri parti binasına davet etti. Saime Aydoğan şimdiye kadar 100'e yakın kazağı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Ak Partili Kadınlardan Çocuklar Üşümesin Projesi - Son Dakika


Advertisement