Çanakkale'de 98 Yıl Sonra Ağlatan Buluşma - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 98 Yıl Sonra Ağlatan Buluşma

Çanakkale\'de 98 Yıl Sonra Ağlatan Buluşma

Çanakkale Valiliği'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği 'Biz değil miydik Projesi' kapsamında, 81 ilde yaşayan, şehit ve gazilerin torunları Çanakkale'de buluştu.

17.03.2013 13:33

Çanakkale Valiliği'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği 'Biz değil miydik Projesi' kapsamında, 81 ilde yaşayan, şehit ve gazilerin torunları Çanakkale'de buluştu. Şehit torunlarının buluşmasında gözyaşları sel oldu. Şanlıurfa'dan gelen 8 yaşındaki Muhammed Sinan İlhan da şehitler için gözyaşları içinde Fatiha okudu, tüm torunlara dua ettirdi, herkesi de duygulandırdı.

Yarın Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle stadyumda düzenlenecek törene katılmak üzere kente davet edilen Çanakkale şehit ve gazilerinin torunları, Valilik'te buluştu. 81 ilden gelen şehit torunlarının buluşması duygu seline dönüştü. Şehit ve gazi torunları, dedelerinin Çanakkale cephesindeki hatıratlarından bazılarını Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'ya hediye etti. Antalya'dan gelen Özkan Ekekon, Çanakkale Savaşları sırasında İngilizler'in telefon konuşmalarını tercüme eden gazi subay Kemal Beleda'ya ait İngilizce yazılmış, cephede yanında taşıdığı üzerinde kan lekesi de bulunan orijinal Kuran-ı Kerimi, Türk bayrağına sarılı vaziyette Vali Tuna'ya hediye etti.

Vali Güngör Azim Tuna torunlara hitaben yaptığı konuşmada, "98 yıl önce memleketimizin dört bir tarafından gelerek bu topraklarda birlikte omuz omuza savaşan, şehit düşen, gazi olan dedelerimizin çok kıymetli torunları. Bu yılki 18 Mart törenlerine davetimize icabet edip buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz" diye seslendi.

SORUNLAR SUNİ

Çanakkale'de büyük bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Güngör Azim Tuna, "Şehitlerimizin aziz hatıralarına yakışır şekilde bugün ve bundan sonra da bu ülkede yaşayan, etnik kökeni ne olursa olsu bizim insanımızın burada Çanakkale'de buluşması ve geleceği birlikte inşa etmesi, beraberlik ve kardeşlik mesajları vermesi bizim için çok önemlidir. Bugün kendi içimizde bir takım sorunlarımız var gibi görünüyor. Aslında bunlar tamamen suni sorunlar. Çocuklarımızın tarihini çok iyi bilmelerini sağlayarak geleceğimizi kurtarmış oluruz ve birlikte olmaya devam ederiz" dedi.

'ŞÜHEDALARI ZİYARET ETMEYE KORKTUM'

Şanlıurfa'dan Çanakkale'ye gelen Şeyhan Aşireti'nden olan 63 yaşındaki Mehmet Emin İlhan'ın konuşması buluşmayı biranda gözyaşına boğdu. İlhan, şunları söyledi:

"Birkaç yıl önce Çanakkale'ye geldim. Şühedaları ziyaret etmek için çok düşündüm, korktum gitmeye. Bir şehitten ses gelebilir. 'Sizin aranızda böyle nifaklar olsun diye mi biz can verdik' diye. O sesi işitebilirim korkusunu taşıyarak şehitlerin ziyaretlerine gidemedim. Ancak bugün Allah'ın keremine milyon kere şükürler olsun, Şeyhan Aşireti'den bir grup olarak Çanakkale'deyiz. Mekke'den ailesiyle gelen Hacı Muhammed Urfalı da aramızda. 10 dedesi Çanakkale'de şehit oldu. Ayrıca Şeyhan Aireti'nden 65'e yakın şehidimiz var Çanakkale'de. Bu cehti, bu birliği çocuklarımızın zihnine zerk etmek için oğlum Sinan'ı da getirdim ki şehitleri ziyaret etsin. Uçakta sordular. 'Sen niçin beyazları giyinmişsin?' diye. Çok duygulu bir kelime söyledim; Şehit olursam kefen bana lazım olmasın diye, bu benim kefenim olsun diye ben bunu giydim."

MİNİK SİNAN HEM AĞLADI, HEM FATİHA OKUDU

Şeyhan Aşireti'nden Mehmet Emin İlhan'ın 8 yaşındaki oğlu Muhammed Sinan İlhan, annesi Hülya İlhan ile birlikte babası konuşurken hıçkıra hıçkıra ağladı. Muhammed Sinan İlhan, Çanakkale şehitleri için Fatiha okudu. Tüm şehit torunları duaya eşlik etti. Vali Güngör Azim Tuna, minik Sinan'a oyuncak araba hediye etti.

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

Çanakkale gazisi Hüyesin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da "Çanakkale Savaşları, Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz omuz omuza vererek kazandıkları bir ölüm kalım savaşıdır" dedi.

BG,EK(AÖ/SS) - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 98 Yıl Sonra Ağlatan Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement