Çanakkale'de Gece Zıpkınla Balık Avına 2 Bin 226 Lira Ceza - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale'de Gece Zıpkınla Balık Avına 2 Bin 226 Lira Ceza

Çanakkale\'de Gece Zıpkınla Balık Avına 2 Bin 226 Lira Ceza
09.09.2016 11:44

ÇANAKKALE Boğazı'nda gece boğazda tüple dalış yapıp, yasak olmasına rağmen ışık ve zıpkın kullanarak balık avlayan 2 kişi suçüstü yakalandı.

ÇANAKKALE Boğazı'nda gece boğazda tüple dalış yapıp, yasak olmasına rağmen ışık ve zıpkın kullanarak balık avlayan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale Boğazı'nda Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı destekli denetim yaptı. Av sezonunun başlamasının ardından ekipler, su ürünleri avcılığına ilişkin getirilen yasaklara uyulup uyulmadığı konusunda kıyıları kontrol etti. Ekipler, bu gece Kumkale açıklarında tüple dalış yaparak ışık ve zıpkınla balık avlayan 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 4 dalış tüpü, 6 zıpkın, ağırlık, dalış kıyafetleri, avcılığı yasak olan deniz süngeri ile avlanılması yasak toplam 50 kilo sinarit ele geçirildi.

Zıpkınla balık avcılarına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet suçundan kişi başı 2 bin 226 TL idari para cezası kesildi.

Zıpkınla vurulan ve el konulan 50 kilo sinarit satışa sunulmak üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Gece Zıpkınla Balık Avına 2 Bin 226 Lira Ceza - Son Dakika


Advertisement