Çanakkale'de Kazandıklarını Götürdüler - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Kazandıklarını Götürdüler

Çanakkale\'de Kazandıklarını Götürdüler

"Gönül Sohbetleri"nde "Çanakkale'nin Aziz Hatırası" hakkında konuşan Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca, "Onlar yiğit bir kuşaktı. Geldiler, geçtiler, kazandıklarını götürdüler" dedi.

25.03.2014 11:36

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği "Gönül Sohbetleri" devam ediyor. Program kapsamında son olarak Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca, Esenlerliler ile bir araya geldi. Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYIRLI HİZMETLER OLSUN

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yeni açılan Nenehatun Kültür Merkezi ile ilgili "Bu salon böyle hayırlı hizmetlere sebep olacak inşallah" temennisinde bulundu. Esenlerliler'in Gönül Sohbetleri'ni ilgiyle takip etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Göksu, "Esenler'de Gönül Sohbetleri sürekli devam eden bir programımızdır. Programımızda ağırladığımız tüm hocalarımıza ve bugün bizleri yalnız bırakmayan Abdülmetin Balkanlıoğlu hocamıza teşekkür ederim" dedi.

PEYGAMBERLER KORKUSUZDUR

Göksu'nun ardından "Allah'ın kefil oldukları bizim örneğimiz" diyerek söze başlayan Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca, "Önünüzde bir İbrahim olsun, Musa olsun, İsa olsun, insanları canlandıran bir yiğit olsun" şeklinde konuştu. "Gece, gündüz nefsine yenilmeyen nice yiğitler var" diyen Balkanlıoğlu, dinleyenlere "Senlikten, benlikten geçip Hakk'a gidelim" tavsiyesinde bulundu. Peygamberler'in korkusuz olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, "Korkmak mı dediniz? Peygamber'de hiç olmayan bir duygu. Allah, korku damarlarını sökmüş almış. Hepsinin birbirinden cesur olduğuna Allah şahit" dedi.

KAZANDIKLARINI GÖTÜRDÜLER

Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerlerle ilgili de konuşan Balkanlıoğlu, "Onlar yiğit bir kuşaktı. Geldiler, geçtiler, kazandıklarını götürdüler" dedi. Balkanlıoğlu konuşmasını, "Seyit Onbaşım, 57'nci Alay, Nusret Mayın Gemisi mayınları patlattı, kazandı, götürdü" diye sürdürdü. Balkanlıoğlu, "57'nci Alay dünyanın en güçlü çelik yığınlarına karşı savaş ayetleriyle, Allah'ın yüce yardımı, kendilerinin gözü pek, aslanca direnişiyle Çanakkale'yi destana dönüştüren 250 bin tane yiğit şehitlik şerefiyle Hz. Hamza'nın kolunda, Peygamberimiz'in yolunda güle oynaya Cennet'e kavuştu" diye konuştu.
Programın sonunda Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nihat Karataş, Balkanlıoğlu'na günün anısına bir ebru tablosu hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Kazandıklarını Götürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement