Çanakkale'de Turizmde Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Turizmde Barış Çağrısı

Çanakkale\'de Turizmde Barış Çağrısı

Berlin'de 3 yıl önce Gloria Otelleri sahibi Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI), 21 Mayıs'ta Çanakkale'de dünya turizm için barış çağrısı yapacak.

14.03.2015 16:38

Berlin'de 3 yıl önce Gloria Otelleri sahibi Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI), 2 1 Mayıs'ta Çanakkale'de dünya turizm için barış çağrısı yapacak.

Çanakkale'de 1'inci Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı anma töreni nedeniyle 'Turizmin Dünya Barışına Katkıları' konulu Uluslararası Turizm ve Diyalog Zirvesi gerçekleştirilecek. Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un ana konuşmacı olduğu toplantıya New York, Mayorka, Hurghada, Rodos, Berlin, Frankfurt, Brüksel ve Tahran'dan devlet ve belediye temsilcileriyle turizmciler katılacak. IDI Başkanı ve Gloria Otelleri sahibi Nuri Özaltın, şöyle dedi:

"Biz turizmi öncelikle bir barış hareketi olarak görmek istiyoruz. Biz insanları din, dil, renk ve kültür olarak ayırmadan hepsini aynı değer, sevgi ve saygıyla kucaklamak istiyoruz. Anadolu'muzun bu barış dolu şanlı topraklarına davet ettiğimiz tüm dostlarımızla daha dost, daha arkadaş olarak, sevgi içinde yaşamak ve dünyayı birlikte el ele keşfetmek istiyoruz. Ayrıca dünya barışına olan katkısını daha da artırması için spor turizmine de geniş çapta yatırım yaptığımı içtenlikle belirtmek isterim."

IDI Genel Sekreteri Hüseyin Baraner de "Barış ve insanlar arası saygı, turizmin değişmez anayasasıdır. Biz turizmi böyle anlıyoruz. Bunun için bu mesleği seçtik. Barış kenti Çanakkale'de tüm dünya turizmcileriyle el ele kenetlenerek, hep beraber turizmde barış arzumuzu vurgulayacağız. Turizmde barış çağrısını bütün dünya duyacak" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Turizmde Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement