Çanakkale Menüsü Eşliğinde Savaşı İzlerken Hüzünlendiler - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Menüsü Eşliğinde Savaşı İzlerken Hüzünlendiler

Çanakkale Menüsü Eşliğinde Savaşı İzlerken Hüzünlendiler

Kağıthane Belediyesi'nin Açık Hava Sinema Etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 filmi gösterime girdi.

24.08.2013 12:56

Kağıthane Belediyesi'nin Açık Hava Sinema Etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 filmi gösterime girdi. Dev ekranda filmi izlemeye gelen seyirciler, Çanakkale menüsüyle karşılaşınca gözyaşlarını tutamadı.

Kağıthane Belediyesi'nin düzenlediği Açık Hava Sinema Keyfi etkinliği kapsamında Sanayi Mahallesi Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde Çanakkale 1915 filmi gösterime girdi. Film öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında gözyaşlarına engel olamadığı Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu izleyen Kağıthaneliler, duygusal anlar yaşadı.

Kanla yazılan tarihi zaferde hayatlarından vazgeçmiş isimsiz kahramanların bağımsızlık mücadelesinin anlatıldığı Çanakkale 1915 gösterimine katılan ilçe sakinleri, yokluğun ve açlığın inanç ve dayanışmayla bir destana dönüşmesine Turgut Özakman'ın senaristliği ve Yeşim Sezgin'in yönetmenliğinde bir kez daha şahit oldu. Bir kahramanlık destanının beyaz perdeye uyarlandığı yapımın gösterimine yoğun ilgi gösteren Kağıthanelilere ise tarihin seyrini değiştiren askerlerin yedikleri Çanakkale menüsü dağıtıldı. Kısıtlı imkanlarla yokluk içerisinde vatanı savunan Çanakkale'nin isimsiz kahramanlarının cephede yedikleri şekersiz üzüm hoşafı ve ekmeği yerken duygusal anlar yaşayan ilçe sakinleri, şehitlerin ruhları için hep birlikte dua etti.

"İLÇEMİZDE ÇANAKKALE RUHUNU CANLI TUTMAK İSTİYORUZ"

Çanakkale Savaşı filmini vatandaşlarla izleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane'de Çanakkale ruhunu sürekli canlı tutmak istediklerini, bunun için de sürekli çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 150 bin Kağıthaneliyi şehitlik ziyaretine götürdüklerini ifade eden Başkan Kılıç, "Bir ay boyunca açık hava sinema günlerinde Çanakkale 1915 filmi ve benzeri filmleri komşularımızla paylaşıyoruz. Halkımız film izlerken de Çanakkale Savaşı'nda bütün zorlukları görmüş olan askerlerimizin öğününü sunduk. Burada bir dilim ekmek ve hoşaf ikram ettik. Göründüğüm kadarıyla da izleyiciler filmi izlerken de o anları yaşadı. Bu güzel ülkenin ne tür zorluklarla buralara geldiğini bir kez daha hissedip gördüler" dedi.

Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylara da değinen Kılıç, "Oradaki Müslüman kardeşlerimizin demokratik mücadeleleri çok acımasız bir şekilde bastırılmaya çalışılıyor. Her gün binlerce insan hayatını kaybediyor. Bunlara karşı bütün dünyanın duyarlı olması lazım. Dünyada birçok emperyalist insan bir çok konuda sesini çıkarırken üzücü olaylara karşı sessizliğini korumaya devam ediyor. Çok garip ve çok üzücü bir olay" diye ifade etti.

Dünyada basının çok önemli bir yere sahip olduğunu da belirten Başkan Fazlı Kılıç, yaşanan olaylardan basın kuruluşları sayesinde haber aldıklarını, bu yüzden de ülkede basının çok önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Çanakkale filminin açık havada seyircilere sunulmasının çok duygulandırıcı bir düşünce olduğunu söyleyen vatandaşlar, ekmek ve hoşafın dağıtılmasından dolayı etkilendiklerini ve filmin içerisindeymiş gibi hissettiklerini söyledi.

Çanakkale filmini izleyince Orta Doğu'da yaşanan olayları hatırladıklarını söyleyen vatandaşlar, kanın bir an önce durması gerektiği belirtti. Filmi izlemeye gelen Fatma Kara, "Biz burada yaşıyoruz. Suriye'dekiler kanlar içerisinde. Bu filmi izlediğimizde onlar geliyor aklıma. Onlar da bizden birisi sonuçta. İnşallah bir an önce bu savaşın sonu gelir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Menüsü Eşliğinde Savaşı İzlerken Hüzünlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement