Çanakkale - Muhalefete Şantiye Göndermesi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Muhalefete Şantiye Göndermesi

Çanakkale - Muhalefete Şantiye Göndermesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gökçeada Havaalanı'nı Açtı

15.08.2010 20:24

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gökçeada Havaalanı'nı açtı

ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'ne 88 milyon liraya harcanarak yapılan İnsani Yardım Amaçlı Havaalanı'nın açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Hizmete devam edeceklerini ve kıskananları Allah'a havale ettiklerini belirten Bakan Yıldırım, ''Zaten yakında yollara ve şantiyelere, 'Yaptığımız hizmetlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlık var. Bunun için halkımızdan özür diliyoruz' diye yazı yazacağım' dedi.

Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada'da inşaatına 1996 yılında başlanan ve geçen yıl tamamlanan İnsanı Yardım Amaçlı Havaalanı törenle hizmete açıldı. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku, Gökçeada Belediye Başkanı AK Partili Yücel Atalay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ayrıca, tek kişilik uçak sahibi 10 kişi de yerini aldı. Gazeteci ve pilot Murat Öztürk, tek kişilik uçağıyla tören öncesinde ve sonrasında bir akrobasi gösterisi sundu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, altyapı yatırımları 1996 yılında başlayan Gökçeada İnsani Yardım Amaçlı Havaalanı'nın bu yıl itibariyle tamamlandığını anlatırken, ''Havaalanı 2040x30 metre ebadındaki pisti, 228x120 metre ebadındaki apronu ve 265x24 metre ebadındaki bağlantı taksi yolunun yanı sıra 1000 metrekarelik terminal binasıyla hizmete hazır durumda. Havaalanı alt ve üst yapı inşaatları için toplam 88 milyon lira harcandı. Havaalanı Gökçeada'mıza hayırlı olsun' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım da Gökçeada'nın yollarını iyileştirdiklerini ve deniz seferlerinin düzenli hale getirdiklerini belirterek, ''Nihayet adaya ihtiyaç halinde kullanılması için bu güzel havaalanını da en son olarak kazandırmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.

''ÇOK KONUŞUP AZ İŞYAPANLARIN DEVRİ BİTTİ'

''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışıyla çalışan bir iktidar olduklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, ''Yaptığımız tüm çalışmaları insan için yapıyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın ispatıdır. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. 7.5 yıldır laf yapmıyoruz, iş yapıyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Atalarımız ne güzel söylemiş. Konuş konuş, konuş, ortada bir şey yok. Bunu bu millet çok gördü. Çok konuşup az iş yapanların devri bitti. Şimdi konuşma zamanı değil, iş yapma zamanı. Biz konuşmuyoruz, hizmetlerimiz konuşuyor. Yüksek hızlı trenle konuşuyor, havayolunu halkın yolu yaparak konuşuyoruz. Hizmetlerimiz birer birer insanların ayağına gidiyor. Gitmeye de devam edecek. Yolları yapmak bizden, havayolunu halkın yolu haline getirmek bizden, hızlı demiryolunu yapmak bizden, interneti ve otobanlarını yapmak bizden. Ama tıkanan adalet ve demokrasi yollarını açmakta sizden' diyerek referandumda anayasa değişikliğine 'evet' oyu istedi.

''ŞANTİYELERE YAZI YAZDIRACAĞIM'

Binali Yıldırım, değişiklik yapılacak anayasa maddeleri hakkında detaylı bilgiler verirken, ''Bizi Yüce Divan'la tehdit edenler şunu bilsinler; biz bu yola çıkarken her şeyi göze aldık. Beyaz gömleğimizle yola çıktık ve bu ülkeye ve bu millete hizmet etmeye de sizin desteğiniz olduğu sürece devam edeceğiz. Bunu da kıskananları Allah'a havale ediyoruz. Zaten yakında yollara, şantiyelere 'Yaptığımız hizmetlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlık var. Bunun için halkımızdan özür diliyoruz' diye yazı yazacağım. 3 bin 500 şantiye de böyle yazılar yazacağım. Ne rahatsız oluyorsunuz. Türkiye için yapıyoruz. Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin gençleri için yapıyoruz, Gökçeada'nın güzel insanları için yapıyoruz. Daha fazlasını da yapacağız' görüşünü dile getirdi.

''GÖREN DE ZANNEDER Kİ SEÇİM VAR'

Tüm muhalefetin meydanlarda olmasını eleştiren Yıldırım, ''Gören de zanneder ki seçim var. Halbuki seçim 2011 yılının Temmuz'unda olacak. Bunu herkes biliyor. Peki niye avaz avaz bu meydanlarda liderler bağırıyor. Bunda bir yanlışlık yok mu? Bakın, Türkiye bir dönüm noktasında. Türkiye, demokrasi ve özgürlükleri daha fazla gelişmiş, 2023 Büyük Atatürk'ün çağdaş uygarlık seviyesine emin adımlarla ilerleyeceği bir Anayasanın değiştirilmesinin arifesindedir. Kimse bu büyük millet projesini seçimlerle karıştırmasın. Gördüğüm kadarıyla muhalefet partileri bunu seçimlerle karıştırdılar. Bu onların tercihi. İster bilerek ister bilmeyerek. Ama şunu bilsinler eğer bu referandumda dedikleri olmazsa ellerinde kredileri, sermayeleri kalmıyor. Onunu için çok büyük bir yola girdiler' dedi.

''ÖNÜMÜZDE İKİ BAYRAM VAR'

Bakan Yıldırım, anayasa değişikliğinin seçim kampanyasına dönüştürülmesini ''ülke için yapılabilecek en kötü iş' olarak nitelerken, şunları söyledi:

''Çünkü bu değişiklikler hiçbir şekilde bir seçim kampanyasına heba edilebilecek değişiklikler değildir. Bu değişiklikler, kadınlarımızın, çocuklarımızın, şehitlerimizin, dul ve yetimlerimizin, gazilerimizin ve engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması, daha iyi haklara sahip olması için pozitif ayrımcılığı getiren düzenlemelerdir. Bu düzenlemelere 'hayır' diyenlere, 'neye hayır diyeceğiz' diye sorulmasını istiyorum. Bu Anayasa değişikliği ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iç ve dış zorlama olmadan, sizin seçtiğiniz vekillerin, TBMM'nin iradesiyle yapılan bir değişikliktir. Türkiye'de darbe sonrası yapılmış anayasa artık dar geliyor. Artık işimizi görmüyor. Bu anayasa değişiklikleri demokratikleşme yolunda, adaletin tabana yayılması yönünde önemli düzenlemeler yapmıştır. Şimdi önümüzde iki tane bayram var. Biri Ramazan Bayramı. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Ama bir Bayram da 12 Eylül de var. Demokrasi ve Özgürlük Bayramı. Demokrasi ve Özgürlük Bayramınızı da şimdiden kutluyorum.'

''HIH DEMİŞ BİRBİRLERİNİN BURNUNDAN DÜŞMÜŞLER'

CHP ve MHP'nin, TBMM'deki Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasındaki tutumlarını eleştiren Yıldırım, ''Şimdi her tokmak sallayanın bir 'hıh' deyicisi vardır. CHP tokmak sallıyor, MHP 'hıh' diyor. CHP tokmak sallıyor, MHP hıh diyor. Hıh demiş birbirlerinin burnundan düşmüşler. Hayırlı uğurlu olsun. Allah selamet versin onlara da. Ama milletimiz bunun hepsini iyi şekilde değerlendiriyor. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu 12 Eylül'de açık bir şekilde milletimiz ortaya koyacak' dedi.

HAVAALANI SİVİL UÇUŞLARA KAPALI MI?

88 milyon lira harcanarak yapılan Gökçeada Havaalanı'nın askeri hava sahasına girdiği, bu nedenle yasak saha ilan edildiği ve sivil uçuşlara kapalı olduğu, sadece insani yardım amaçlı uçuşlarda kullanılabileceği yönündeki iddialar ise Bakan Yıldırım tarafından yalanlandı. Adalılar ve gazetecilerin soruları üzerine Yıldırım, ''Gökçeada Havaalanı her türlü hizmet için yapılmıştır. Uçuşlara mani bir hal yoktur. Tabii havaalanını biz yaparız. Uçmak ticari bir iştir. Ona firmalar karar verir. Biz sadece onları teşvik edeceğiz. Herkes gelir buraya iniş yapabilir. Biz bu havaalanını açık tutacağız. Uçmak isteyen herkes uçabilecek. Kimse hükümranlık hakkımız olan topraklara da yasak koyamaz' yanıtını verdi.

Öte yandan, uluslararası anlaşmalar gereği, Ege'deki adaların yasak saha kapsamında ve sivil uçuşlara kapalı olduğu, ancak Yunanistan'ın birçok adasında bu yasağa uyulmadığı ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Muhalefete Şantiye Göndermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement