Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı Gaziantep'te

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı Gaziantep\'te

Çanakkale Savaşlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesinin tırı Gaziantep'e ulaştı.

13.01.2014 17:43  Güncelleme: 17:45

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşları sırasında ecdadımızın göstermiş olduğu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularından oluşan destansı Çanakkale Ruhunu yeni nesillere aktarabilmek amacıyla hazırlanan "Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı" Vali Yardımcısı Cemalettin ÖZDEMİR ve Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan KOSKA'nın katılımıyla ziyarete açıldı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonunda Demokrasi Meydanınına ziyarete açılan TIR'da Çanakkale Savaşı'nda kullanılan askeri malzemeler sergileniyor. Gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nda; Türk, Ingiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kullandığı tüfek, tabanca, mermi ve askeri giysiler başta olmak üzere, savaştan arta kalan malzemeler yer alıyor.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Özdemir, Çanakkale Destanı'nın, kitaplarda okuduğumuz, okullarda programlar yaptığımız, her yıl 18 Martlarda andığımız muhteşem bir olay olduğunu dile getirdi.

Çanakkale'ye gidememiş bütün gençlere orayı öncelikle yerinde görmeyi tavsiye eden Vali Yardımsısı Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar bildiklerimizi, duyduklarımızı, okuduklarımızı, büyüklerimizden dinlediklerimizi pekiştirecek bir görselliği buraya taşıyan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Çanakkale Savaşının Kurtuluş Savaşının önsözü olduğunu unutmamanınızı istiyorum. Orda şehit olan, gazi olan muhteşem kahramanların elde ettiği zafer Türkiye'yi Ulu Önder ATATÜRK'ün önderliğinde istiklal mücadeleline girmeye cesaretlendirmiştir. İstiklal Savaşı da Çanakkale ruhuyla, duygusuyla birleşerek kazanılmıştır.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa; bugün tarihin yazılmasında çok büyük katkıları olan, milli şuurumuzun bize ulaşan en gurur verici tablolardan birisi olan bir etkinlik için burada toplanıldığını ifade ederek konuşmasını söyle sürdürdü:"Bu vatan bize sadece emanettir. Bu vatan sadece kanlarla canlarla bize teslim edilmiş olan ve bizim de ahfadımıza çocuklarımıza teslim edeceğimiz çok mukaddes topraklar manzumesidir.
Daha sonra öğrencilerle birlikte gezici müzeyi inceleyen Vali Yardımcısı ÖZDEMİR, sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa, müzenin 6 gün süreyle ziyaretçilere açık olduğunu belirtti. Koska, 4 bine yakın eserin yer aldığı TIR'ın Gaziantep'in ardından Kilis'e hareket edeceğini bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yunus emre çelik:
    ama ne geziydi 0 0 Yanıtla
  • ahmet öelebi:
    la bu kız adamı deli edi hep bu kız çıktı neden 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement