Çanakkale Savaşları'nın 101. Yılı Törenleri - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın 101. Yılı Törenleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Provalardan detay Alana gelen ziyaretçilerden detay Alandan detay Alan Başkanı Mehmet Gürkan'ın açıklaması Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Tarihi Alanı'nda 18 Mart'ta gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı.

11.03.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Provalardan detay

Alana gelen ziyaretçilerden detay

Alandan detay

Alan Başkanı Mehmet Gürkan'ın açıklaması

Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Tarihi Alanı'nda 18 Mart'ta gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı.

Şehitler Abidesi'nde, tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, 2. Kolordu Komutanlığında görevli askerler bando eşliğinde geçit töreni, ardından saygı atışı gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, provaları izledi ve tören alanında da incelemelerde bulundu.

Bu arada, şehitlik ve anıtları ziyarete gelen vatandaşlar, askerlerin fotoğraflarını çekti.

16 ve 17 Mart'ta iki prova daha yapılacak

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan, AA muhabirine, 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nde yapılacak tören için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Bu konuda birçok toplantı yaptıklarını anlatan Gürkan, şöyle konuştu:

"Kanunla törenlerin yapılması bize verildiğinden dolayı ilgili bütün kurumları toplayarak bu törenin en sağlık şekilde gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bir prova gerçekleştirdik. Provada, 2. Kolordu Komutanlığı, Valilik ve diğer tüm kurumlar katkı sağladılar. Bu çalışmanın devamında 16 Mart'ta yine bir prova daha gerçekleştireceğiz. 17 Mart'ta Türk Yıldızları ve donanmanın bir provası olacak. 18 Mart'ta da Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü hep beraber bu alanda gerçekleştirmiş olacağız."

Gürkan, tören alanında tribünler ile ses sistemlerinin kurulumu, peyzaj, temizlik ve rölyef bakımı gibi çalışmalarının tamamlandığını vurgulayarak, "Şehitler Abidesi'nin yanındaki geçmiş yıllarda yapılmış olan şehitliğin yeniden düzenlenmesi de tamamlandı. Bunun yanı sıra bir de sırf bugün için özel tasarlanmış olan şehitlerimiz adına bir 'Hüsn-ü Hat Sergisi'ni tamamlayacağız. 18 Mart'tan itibaren o da gezilebilecek. Geçici bir sergi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Hazırlıkların planlandığı gibi yapıldığını ifade eden Gürkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Kültür ve Turizm Bakanımızın katılımlarıyla bu günü coşkuyla anacağız, bu zaferimizi kutlayacağız" dedi.

Çanakkale Savaşları\'nın 101. Yılı Törenleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın 101. Yılı Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement