Çanakkale Tkdk Desteklerine Toplu Açılış - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Tkdk Desteklerine Toplu Açılış

Çanakkale Tkdk Desteklerine Toplu Açılış

Tkdk desteklerine toplu açılış TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 'IPARD-1 Programı' kapsamında desteklenen yatırımların törenle toplu açılışını gerçekleştirirken; 'IPARD-2 Programı'nın lansmanı da yaptı.

15.01.2016 20:24

Tkdk desteklerine toplu açılış

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 'IPARD-1 Programı' kapsamında desteklenen yatırımların törenle toplu açılışını gerçekleştirirken; 'IPARD-2 Programı'nın lansmanı da yaptı.

Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlarda sağlanan kaynakların Türkiye'nin kırsal kalkınmasında kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Çanakkale İl Koordinatörlüğü; 2016'da 231 proje sahibiyle 89 milyon 700 bin liralık hibe sözleşmesi imzaladı. TKDK tarafından desteklenen ve yatırımları tamamlanan 205 tesis için de bugün toplu açılış töreni gerçekleştirildi. ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Adnan Güler, TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Daire Amirleri ve TKDK'ya sundukları projelerle hibe desteği kazanan girişimciler katıldı.

Açılış konuşması yapan TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, kırsal kalkınmanın tarım sektörünün sürdürülebilir gelişmesi ile kırsal alanda yaşayanların refah düzeyinin yükletilmesine ve ülkenin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan önemli bir yapı taşı olduğuna dikkati çekti. Bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde 354 kişinin doğrudan, 501 kişinin de dolaylı olarak istihdamı gerçekleştirildiğini söyleyen Ortan, "Türkiye'nin Kırsal Kalkınma Hamlesi; Kırsal Kalkınma adresi olma yolundaki çalışmalarımızı yeni dönemde de özenle sürdüreceğiz. 2014-2020 yıllarını kapsayan IPARD-2 programı çerçevesinde 801 milyon Euro AB katkısı ve 267 milyon Euro Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 68 milyon Euro'nun hibe desteği olarak kullanılmasını sağlayacağız" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın konuşmalarının ardından TKDK tarafından IPARD-1 programı çerçevesinde projelerine hibe desteği alan girişimcilere sembolik çekleri verildi. Yatırımları tamamlanan ve hizmete açılan tesisler için toplu kurdele kesimiyle program sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Tkdk Desteklerine Toplu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement