Çanakkale Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Çanakkale Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy için Fransa'nın Strasburg kentinde 20 Mart Pazar günü yapılan anma törenine 400'e yakın vatandaşımız katıldı.

21.03.2016 10:22

Çanakkale Deniz Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy için Fransa'nın Strasburg kentinde 20 Mart Pazar günü yapılan anma törenine 400'e yakın vatandaşımız katıldı.

Strasburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkez binasında yapılan anma programına DİTİB başkanı Dr. Fevzi Hamurcu ve üyeler ev sahipliği yaptı. Programa katılan Strasburg Başkonsolosu Özgür Çınar eşi Seniha Birand Çınar, Muavin Konsolos, Eğitim Ataşe Vekili Gül Etkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Naim Kavlak, Başkonsolosluk çalışanları programa tam kadro katıldı. Günün önemi ve tarihini anlatan öğretmenler programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Başkonsolos Özgür Çınar Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un tarihsel önemine vurgu yaptı.

Program DİTİB din görevlisi Nuri Kocaoğlu'nun Kuran-ı Kerim okumasıyla açıldı. İstiklal Marşı, saygı duruşunun ardından projeksiyon gösterimiyle Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. 'Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy' ismi altında başlayan programda öğrenciler İstiklal Marşı yarışmasıyla izleyenleri ayakta alkışlattı. İstiklal Marşı'nı coşkuyla okuyan öğrenciler içinde Esila Tüysüz, Beyza Tufan, Merve Çiğdem, Nisanur Özen, Elif İçer, Melisa Parlakkılıç, İnci Çelebi, Esma Özen, Metin Kuzu, Aylin Baltalı, Vahdettin Daşdan, Tuğçe Demirel bulundu. Yarışmada başarıyla şiir okuyan öğrencilere değişik hediyeler veren Strasburg Başkonsolosu Özgür Çınar ve ekibi öğrencileri tebrik etti. Başkonsolos Çınar "Yarışmada birinci, ikinci, üçüncü olmak önemli değil. Önemli olan hepinizin katılması. Yarışmaya katılan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Öğrencileri bu programa hazırlayan öğretmenleri ve velileri tebrik ederim. Hepinizi gözünüzden öpüyorum. Amaç öğrencilerin motivasyonunu, çalışma azmini artırmak. Birlikte yapılan bu güzel çalışmanın önümüzdeki yıllar içinde yine böyle güzel vesileyle birlikte olmaya çalışacağız" dedi. Başkonsolos Özgür Çınar programa destek olan iş adamları ve dernek temsilcilerine sertifika vererek teşekkür etti. Program sonunda yarışmaya katılan öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudu, başkonsolosla beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İstiklal marşın okunuyor, salonda vatandaşlar

-öğretmenler günün önemine, tarihine değinen konuşmaları

-öğretmen Elif Demirci'nin kürsüde konuşması

-salonda programa katılanlar

-İstiklal Marşı yarışmasına katılan öğrenciler Milli Marşımızı okuyor

-öğrencilere hediyeler veriliyor

-Başkonsolos Özgür Çınar'ın konuşması, hatıra fotoğrafı çekiliyor

-programa destek verenlere sertifika veriliyor - Strasburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement