Çatı ve Kurultayın Hesaplaşması - Son Dakika
Güncel

Çatı ve Kurultayın Hesaplaşması

Çatı ve Kurultayın Hesaplaşması

CHP’de Parti Meclisi toplandı.

23.06.2014 12:04

CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı aday olarak önerilmesinin ardından çatı aday karşıtları ile parti yönetimi ilk kez yüz yüze geliyor. CHP içinde hem ulusalcı hem de sol kanat İhsanoğlu ismine tepki gösterdi. "Siyasal İslamcı" bir ismin aday gösterilmesinin partinin çizgisiyle bağdaşmadığı eleştirisi dile getirildi. CHP içinde çatı aday karşıtları alternatif aday çıkarmayı da düşündü. Parti içinde yapılan değerlendirme toplantılarından birine eski Genel Başkan Deniz Baykal da katıldı. Ancak Baykal alternatif aday çıkarma girişimlerine destek vermedi, "Partiye zarar verecek girişimlerde bulunmak doğru olmaz, tepkinizi başka türlü gösterin" dedi. Deniz Baykal İhsanoğlu isminin aday gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı ise gizlemedi ve "Ben de rahatsızım" dedi.

Parti yönetimi ise CHP içindeki krizi bastırmak için milletvekillerini yakın takibe aldı, milletvekillerine "konuşmayın" uyarısı yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aljazeera'ye yaptığı açıklamada "İkinci bir aday ihtimali yok" dedi. Yönetimin çatı aday karşıtlarına verdiği bir diğer mesaj da parti disiplinini hatırlatmak oldu. Parti disiplinine uymayanlar için disiplin mekanizmalarının işletileceğine işaret edildi.

Çatı aday karşıtlarının bir diğer tepkisi de aday belirleme yöntemine ilişkindi. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ismini parti yönetimi ve milletvekilleriyle paylaşmadığı ve bu konuda Merkez Yönetim Kurulu'na bilgi vermediği için eleştirildi. CHP lideri de Halk TV'de katıldığı bir programda bu konuyla ilgili olarak "Risk aldım" dedi.

Kurultaya erteleme

CHP Parti Meclisi toplantısının kurultay tartışmalarına da sahne olması bekleniyor.

CHP yönetimi cumhurbaşkanlığı ve genel seçim nedeniyle kurultayın bir yıl süreyle ertelenmesini önerecek. CHP yönetimi bu öneriyi gündeme getirirken olası bir erken seçim ihtimalini de göz önünde bulundurdu. CHP tüzüğü kurultayın ertelenmesi konusunda Merkez Yönetim Kurulu'na yetki veriyor ancak yönetim bu konuda kararı kurultaydan sonra en yetkili organ olan Parti Meclisi'ne bıraktı.

CHP tüzüğüne göre kurultayın iki yılda bir yapılması gerekiyor ancak tüzük erteleme yetkisi de veriyor. CHP'nin 34'ncü olağan kurultayı 2012'de yapılmıştı.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Çatı ve Kurultayın Hesaplaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement